sunnuntai 28. helmikuuta 2021

Big Drop Pine Trail Pale Ale

Big Drop Pine Trail Pale Ale

  • Tyyli: Vähäalkoholinen olut (American Pale Ale)
  • Alk.%: 0,5
  • Panimo: Big Drop Brewing Co., Berkshire, Englanti
  • Muuta: Gluteeniton

Brittiläinen Big Drop alkaa olemaan varsin tuttu näky suomalaisten markettien alkoholittomien oluiden osastolla. Ainakin kookkaampien tai muuten vain paremman valikoiman markettien käytävillä asteleva kuluttaja on näin omatoimisesti havainnoinut. Panimohan valmistaa vain ja ainoastaan alle 0,5% oluita ja tekee sen eittämättä hyvin. Omakohtaista kokemusta Big Dropista on kertynyt vasta yhden todella toimivan Milk Stoutin verran, mutta vakuuttavaan tasoon tuntuu törmänneen palautteen perusteella laajempikin harrastajajoukko.

Nappasin taannoisella kauppareissulla purkillisen Pine Trail Pale Alea matkaani. Magnumilla, Mosaicilla ja Amarillolla humaloitu puolipinnannainen Pale Ale osuukin hyvin yksiin kuulemieni kehujen kanssa. Yletöntä makeutta ei tölkistä tullut vastaan, vaikkei Big Droppilla käsittääkseni ”laitiloita” tehdäkään. Oluet siis käyvät luonnostaan hyvin mataliin prosentteihin, mikä yleensä jättää jälkeensä häiritsevää makeutta tai imelää vierremäisyyttä, mikä korostuu kun verrataan holittomiin, joista oluen ”normaalin” tason alkoholiosuus on poistettu jälkikäteen. Pine Trailiin on myös haettu pyöreyttä ja suutuntumaa laktoosin avulla, mutta siitäkään huolimatta en mainittavaa makeutta onnistu löytämään. Hyvin toimiva ja raikas kokonaisuus, johon tarttuisi mielellään uudemmankin kerran.

Big Drop Pine Trail Pale Ale

Vaaleankeltainen, kirkas olut valkealla, aika isokuplaisella vaahdolla. Tuoksu on kevyt, lähinnä sitrusta, mäntyä ja appelsiinin kuorta tarjoava. Lämpö tuo mukaan makeutta. Hunaja tapaista pääasiassa.

Maku on aika hyvä. Takaa vähän vierteisen makea ja hunajainen, mutta selvästi keskimääräistä harmittomammin. Sitrusta, ehkä pikemminkin limeä, on hyvin ja se pureekin lopussa kohtalaisesti. Hieman kukkea, terävämmän havuinen ja mäntypihkainen, hieman appelsiininen. Varsin toimiva kokonaisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti