perjantai 3. joulukuuta 2021

Funky Fluid It Was A Good Day

Funky Fluid It Was A Good Day

Palokan Cittarin kylmäkaapista löytyi värikäs pullote Funky Fluidin makuja. Puolalaisten IPA-touhut ovat olleet omaan suuhun varsin hyvin sopivia, joten käsi kävi sen enempiä miettimättä tämänkin pullon kohdalla. Värikkään ulkomuodon ja oluttyylin ohella myös tuotteen nimellä oli vahva vaikutus ostopäätöksen syntymiseen. Ice Cuben klassikko alkoi nimittäin soimaan päässä samoin tein ja taisin minä siinä hetkisen itsekseni sitä salaa hyräilläkin.

It Was A Good Day on tarkemmin avattuna samea, Belmalla, El Doradolla ja Citralla kuivahumaloitu West Coast IPA. Wessaidin huudeilta on siis innoitusta ammennettu, mutta aromaattisemman suunnan mukaiseen nykytrendiin sovitettuna. Pullo itse kertoo vain osan totuudesta ja mainitsee tyylikseen puhtaammin vain West Coast IPAn, jollaista rehellisyyden nimissä vähän ehkä itsekin lasiini odotin.

Aromaattisuus toki toimii ja sameuslisä on hyvinkin makumieltymyksiini osuva tyylinkehitys, mutta ehkä tästä olisi saanut paremmin tehoja irti pitäytymällä jommallakummalla polulla: joko selkeämmin napakkaa katkerovetoa tai sitten kunnon aromimehustelua ihan sinne tappiin saakka. It Was A Good Day on toki hyvä ja toimiva kokonaisuus, mutta viimeinen niitti jää vähän odotuttamaan itseään – etenkin kun aiemmat kokemukset panimon erinäisistä IPA-touhuista ovat olleet erittäinkin pätevän tasoisia. Kauas ei jäädä tälläkään kertaa, mutta enemmänkin olisi näiltä tekijöiltä odotettavissa.


Funky Fluid It Was A Good Day

Samea, hedelmäisen keltainen olut tosi nätillä vaahdolla. Tuoksu on hedelmäinen, trooppinen, sitrusvetoinen ja vähän yrttinen. Vähän mehukkuuttakin löytyy. Varsin hyvältä vaikuttaa.

Maku syvenee tuoksun tunnelmista. Mukaan nousee trooppista mehukkuutta, mutta pääpaino pysyy sitrushedelmien puolella. Yrttisyyttä ei niinkään, alun mehukkuudesta huolimatta lopulta kuivan oloinen lopputulema. On hyvä, mutta aiempien FL-kokemusten pohjalta odottelin vähän enemmänkin.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti