maanantai 20. joulukuuta 2021

Cloudwater x Monkish x Trillium Insert Hip Hop Reference There

Cloudwater x Monkish x Trillium Insert Hip Hop Reference There

Mikäli äskeinen Helsingin reissu jätetään laskuista, on olutravintoloiden penkkejä tullut nyt parivuotisen poikkeustilan aikana kulutettua todella harvakseltaan. Vaikka, noh, ei se tahti ehkä mitenkään rivakkaa aiemminkaan ollut. Sattuipa kuintenkin näin joulun alla vielä pieni sauma yhden mittaiselle after workille ja tuo täsmäväli tuli hyödynnettyä hypen oikeaksi havaitsemiseen, jopa vahvistamiseen.

Vanhalla asemalla majaileva Musta Kynnys on noussut vähän vaivihkaakin Jyväskylän oluttarjonnan kärkijunaan ja on ollut siellä itse asiassa jo jonkin aikaa. Edellisestä käynnistä on kulunut jo harmillisenkin pitkä aika, mutta tarjontaa on kyllä tullut seurailtua puskaradioiden ja olutsomekanavien kautta se kuuluisa mallasjuoma kielellä. Pitihän se jalkautua itsekin siis pitkästä aikaa asia todeksi toteamaan.

Baaritiskille nostettu värikäs ja lompakkoa takuuvarmasti kirpaiseva mehu-IPA-rivistö oli jo itsessään yksi suurten valintojen maailma, eikä tuskaa helpottanut näitä täydentävät tyylilajirivistöt varsin trenditietoisin nimin koristeltuna. Kansalliset rajat ylittävässä ja myös tavoittavassa blogisfräärissä sekä harrastajiston sameammassa päässä on kuitenkin ollut nyt sen verran kovaa suhinaa kolmen varsin nimekkään tekijän yhteisluomuksesta, että kuudentoista euron kertamaksu tuntui hyvältä ja perustellulta valinnalta varmaksi povatusta nautinnosta.

Valinta osui siis Cloudwaterin, Trilliumin ja Monkishin nimikirjaimin ryyditettyyn, englantilaispanimon tiluksilla valmistuneeseen Insert Hip Hop Reference There -olueen. Kymmenprosenttinen, samea tripla IPA luottaa humaloinnissaan Citraan ja lienee turhaakin todeta, että hyötykasvia on käytetty tämän oluen kohdalla ns. riittävästi. Olut on osa suurempaa kokonaisuutta, jonka varrella Trillium ja Monkish ovat asetuttaneet hip hop -referenssejä vähän sinne sun tänne. Ryhdikkään vahvuisia teemaoluita näet löytyy mm. nimillä Insert Hip Hop Reference Everywhere ja Insert Hip Hop Reference Anywherekin.

Triplatut IPAt saati näin vahvoiksi rakennetut sameammat versioinnit eivät yleensä kohdaltani juuri kannatusta saa, mutta mukavahan se on välillä olla väärässäkin. Kolmanten osapuolten kokemuksilla oli tähän valintaan suuri vaikutus, mutta tällä kertaa vaikutteiden uhrin rooli osoittautui erittäin maistuvaksi ja kyllähän tähän hintaan näin pitää käydäkin. Hypejuna on todistetusti pysähtynyt Jyväskylän vanhalle asemalle...

Cloudwater x Monkish x Trillium Insert Hip Hop Reference There

Sysisamea olut valkealla vaahdolla. Mehevä näky, puhelimen kuvatallennin muuttaa näyn hämärässä rusehtavan harmaaksi, mikä ei vastaa todellisuutta. Aamupalapöydän tuhtiin täysmehuun tässä enemmän vertaudutaan.

Tuoksussa on tuhti lataus tropiikin hedelmäisyyttä, mutta sen vapautuminen vaatii hieman aikaa. Sitruksen kuoren aromaattisuutta, yleisesti parfyymisiä trooppishedelmien piirteitä. Donitsipersikkaa eli paraquayoa, persimonia, mangoa ja curacaoa. Keksin nyt tähän vähän leikkisämpiä hedelmiä, mutta hevi-osaston reunustan pienemmillä kuriositeettilaareilla joka tapauksessa liikutaan. Tuoksussa toki vähän tiiviinä pakettina, mutta suussa juoni avautuu selkeämmin.

Tuoksu oli kuivempi ja parfyymin kautta ehkä olemattomankin mehuisa. Ylimuhevaa tuntua ei toki maustakaan löydy, mutta etenkin alkupuoleltaan maku kuitenkin nostattaa vähän mehevämpääkin trooppisuutta - paraquayo etupäässä yhdessä monipuolisen sitrushedelmäkirjon kanssa.

Loppua kohden kitalakea nousee kutkuttamaan ilmavampi, voimakaslevitteinen, parfymaattinen palstallinen sademetsän antimia. Sitrusta monessa muodossa, vehreän pirteä limen kuori ja curacao minusta korostuu tai ainakin semmoinen pienemmän lajihedelmän menoa ilmoilla on. Ajanmyötä tunnelma soljuuntuu tuntuman osalta, vahvuus tain ainakin suora alkoholisuus jää maun puolella hyvin piiloon. Ehkä arvauksia voi makumaailman tiiveyden puolesta jo esitellä, rentouttavasta vaikutelmasta nyt puhumattakaan. Myös kypsempää hedelmää tulee mukaan. Aprikoosi, satsuma, persimon ainakin.

Helppoa, turhankin helppoa juotavaa, jonka pudottelu ehkä hieman verkkaantuu poskien kuumotuksen kasvaessa. Erinomainen kokonaisuus kaikin puolin. Triplat harvemmin ihastuttavat, mutta nyt nupit kääntyvät kyllä iloiseen asentoon.

Pisteet: 44/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti