torstai 30. joulukuuta 2021

Masis x Hangaround & Nobody Ipa Neumann

Masis x Hangaround & Nobody Ipa Neumann

Paikallinen kiertolaisduo Hangaround & Nobody käväisi syksyllä oluentekomatkalla etelässä ja nyt tämän retken tuloksia päästään vihdoin maistelemaan. Isäntäpanimona, tai tässä kohtaa pikemminkin kollabokaverina toimi tällä kertaa Keran pienpanimokeskittymässä vaikuttuva Masis, jonka kanssa purkkiin näkyy juonitun ikivehrein viittauksin ryyditettyä IPAa. Ei siis sumukaljaa tällä kertaa, mistä HNB jo parin vuoden ajan on vahvimmillaan tunnettu.

Dingo onkin etiketissä jo kiertoteitse mainittu, mutta mitä purkki tarkemmin sitten pitää sisällään? Viiden maltaan varaan nostettu kauppavahvuinen olut luottaa myös humalkattauksessaan viiden komponentin voimaan. Oluen strategiset mitat kuuluvat seuraavasti: 5,5% ja 60 IBU. Napakkaa purentaa on siis ihan mukavasti lukujen valossa tarjolla ja kyllähän tämä peli soi suussa vallan kauniilla tapaa.

Maltaat:

Viking Pilsner, Simpsons Finest Pale Ale Maris Otter, Weyermann Carapils, Viking Vienna, Viking Cookie

Humalat:

Columbus, Cascade, Azacca, Amarillo, Citra

Hiiva:

Fermentis SafAle US-05

Masis x Hangaround & Nobody Ipa Neumann

Vaaleankeltainen, hitusen utuava olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on selkeä ja suoralinjainen, varsin sitrusvetoinen, hennommin mangoinen, hieman havuinen ja yleisesti napakan raikas.

Maku on tuoksun tavoin suoravetoinen, mukavan rapsakka ja virkeä. Ei mehustelua tai mehevöitymistä. Sitrusta, lopussa greippiäkin yhdessä havun kanssa. Taustavärinässä kepeää mangoa ja yleistä vaaleaa hedelmäisyyttä. Hyvin erilaista IPA-suuntaa kuin HnB:n viimeaikaiset hypemehut, mikä ei silti sano, etteikö homma toimisi. Soi paremmin kuin Dingon klassikot (ja niitä minä btw. vähän salaa fanitan, vaikken myönnäkään). Rapsakka IPA rokkaa edelleen ja tässä siitä on varsin hyvä kauppavetoinen todiste.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti