torstai 16. joulukuuta 2021

Zichovec Magor 15

Pien-konsernin tuttua väriloistoa.

Taannoisen Helsingin reissun makukokemusten aukipurkaminen alkoi Pien Brewpubista, joten saaga lienee sopivaa lopettaa konsernin alkulähteille, Ateneuminkujalle. Viime viikolla vihmonut pakkasviima oli jo hyvää vauhtia siirtämässä lämmintä ilmamassaa kohti pohjolaa, mutta pääkaupunkiseudun hiljaisilla kaduilla tuo lämmöntunne oli kaukainen haave vain. Matkalla Juovaan oli siis kutakuinkin pakko pitää taukoa lämpimässä ja kas, Pienen pieni ovi oli kutsuvasti raollaan.

Etelä-Suomessa talven asemaa tätä nykyä ajava vihmova, mutta lumeton pakkaskeli ei herätellyt innostusta sumumehujen kohdalla, mutta hanaan isketty tsekkibokki Magor 15 sen sijaan kuulosti kuin tilannetta varten luodulta. Kuuden prosentin pintoihin vahvuudessaan nouseva, kauniin punakka, ruskeaan taittava lagerjuoma osuikin kohdilleen ihan mukavasti, vaikka hieman runsaampaakin menoa se olisi voinut omaan makuun tarjoilla.

Saazilla aateloidun oluen maltainen makumaailma oli toki hyvin miellyttävä ja suussa lämmetessään soljuvakin, mutta hiilihappoja oli menossa säähän sovitettuna hieman liian innokkaalla tiheydellä. Eipä se isommin siinä istuskellessa haitannut ja Zichovec pysyy varsin mielenkiintoisena tekijänä kirjoissani, vaikka ne ”jännimmät” ideoinnit olenkin vielä kaukaa kiertänyt. Pilsin lisäksi punakka Bockikin tuntuu ihan mallikkaasti heiltä luonnistuvan. Syytäkin on, sillä tätä on kuulemma reenattu kohta jo kymmenen vuoden ajan.

Zichovec Magor 15

Hyvin punakka, kevyemmin ruskeaan taittuva olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on karamellinen, leipäisen maltainen, aavistuksen ehkä pähkinäinenkin. Kypsää hedelmää myös, ripaus yrttisyyttä. Hieman kärkäskin.

Maku on hyvä, mutta tuoksun tapaan kärkevän oloinen. Runsas, joskin pehmeämpääkin voisi olla. Karamellisoitunut maltaisuus on hyvin esillä, myös kypsää hedelmää, lopussa yrttisyyttä sekä mausteista otetta. Hiilihappoja vähän runsaanlaisesti, tuntuma muuten hieman soljuva. Varsin hyvä, mutta vähän tasapainon kustannuksella revitellen. Aika ja lämpö tuo vakautta ja tunnelmaa rauhoittuu kohtalaisen hyvin. Hyventyy siis, muttei yllä silti ihan tyylin optimiin omassa suussa.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti