tiistai 14. joulukuuta 2021

Thornbridge Jaipur -cask @ St. Urho's Pub

Thornbridge Jaipur -cask

  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 5,9
  • Panimo: Thornbridge, Bakewell, Englanti

Helsingin olutpaikkojen kiertely oli soveliasta lopettaa St. Urho’s Pubiin ja Jaipurin riiliin. Kekkosen kantapaikassa ei olekaan aikaisemmin tullut pyörähdettyä, mikä on vähän jäänyt harmittamaankin. Onhan kyseessä kuitenkin klassikko monessa suhteessa ja oluttarjontakin oikein hyvällä mallilla. Syömään en tällä kertaa kuitenkaan ehtinyt ja pysähdys jäi muutoinkin vain pintin mittaiseksi. Rauhallinen ja turhat modernisoinnit omaan arvoonsa jättänyt miljöö puhutteli kovasti ja paikalla olisi mielellään viettänyt iltaa vähän pidempäänkin.

St. Urho's Pub

Olutvalinta oli varsin ilmiselvä, sillä riilihanasta löytyi otsikonmukaista Jaipuria. Real aleja ei olekaan Olutkellarissa kamalasti käsitelty, vaikka muutamia vastaan on tullutkin. Pullo-Jaipurista pidän varsin kovastikin, eikä cask-versio sille ainakaan häviä, todennäköisesti päinvastoin. Hyvin miellyttävää ja toki purevaa juotavaa. Yllätyin, kuinka paljonkin poimin mausta tropiikin sävyjä, mutta niitä nyt tuntuu löytyvän tällä hetkellä ihan joka paikasta – alitajunta saattoi siten tunkea niitä korostetusti mielikuviin tässäkin kohden. Joka tapauksessa odotin suoraviivaisempaakin menoa, vaikka napakkahan tämä tosiaan nytkin oli.

Sisään tullessa huomasin blogipioneeri Ari ”Arde” Juntusen istuvan ikkunapöydässä. En tohtinut käydä suoraan häiriköimässä kesken sosiaalisen tilanteen, etenkään kun emme oikeassa elämässä lainkaan edes tunne ja aika vähän naamaanikaan on missään nähtävillä ollut. Myöhemmin tarjoutui tilaisuus pikaiselle esittäytymiselle. Onhan tässä jokunen vuosi jo rinnakkain juttuja naputeltu, mutta aiemmin ei ole missään törmätty. Enpä minä kyllä kamalasti missään ole käynytkään, joten tämä oli hauska sattuma.

Thornbridge Jaipur -cask

Utuinen, ehkä jopa samea olut valkean vaahdon korostamana. Tuoksuun nousee sitrus ja kypsä tropiikin hedelmä. Painotus ensimmäisessä.

Suussa velloo oivallinen kypsähkön sitruksen, greipin ja taustoittavan trooppisen hedelmäisyyden soljuva sekoitus. Hieman karamellista mallasta, ehkä yrttiä. Mandariinia, mukavaa, greippistä katkeroa. Todella pitkä, kirpeän greippinen, vehreän tuntuinen jälkimaku ihastuttaa katkeralla otteellaan. Lopussa alan löytämään vähän jotain pihkaisuuttakin. Ronski ja rouhea, oivallinen nautinto.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti