torstai 23. joulukuuta 2021

Varastopanimo Mynssi

Varastopanimo Mynssi

  • Tyyli: Munich Dunkel
  • Alk.%: 5,3 
  • Panimo: Varastopanimo, Joutsa, Suomi

Varastopanimolta tuli joulua vasten uusi olut myyntiin ja olin kuin sattumalta juuri seuraavana päivänä ajelemassa ohi Joutsan kohdilta. Sahtia oli tarkoitus joka tapauksessa napata joulun viettoon, joten tämä ajoitus osui kohdilleen oikeinkin sopuisasti, kuten joulun henkeen kuuluukin.

Uutukaisolut tottelee nimeä Mynssi, mikä antaa myös pientä viitettä sen tyylillisestä sisällöstä ja makumaailmasta. Sen verran joutsan murretta taitavana päättelin mynssin olevan paikalliskäännös Munich Dunkelista, Müncheneristä, mynsseneristä ja niin edelleen. Eli siis tummahkoa kauppavahvuuteemme hyvin osuvaa lageroluttahan se odottaman piti. Nyt vähän perus mynikkiläistä runsaammin humalanpurentaa tarjoilevana kumminkin eli maltaalle on annettu hyvä vastakappale kumppaniksi.

Otin matkaan parisen pulloa Mynssiä ja samalla päätin testata panimon muutkin oluet, mitkä olivat vielä jääneet kohtaamatta. Nythän Nenätippua ja Varasto-olutta näkyy tulleen isommin myyntiin Jyvässeudulla, mutta mukavahan se paikanpäältä on pientuottajan antimia ennemmin hakea.

Leppoisaa ja maltaista menoa tarjoiltiin Mynssin muodossa ja pakko myöntää, että pari pulloa oli viikonlopulle melko pieni saalis. Mutkatonta, menevää, mutta samaan aikaan taiten tehtyä, tyyliin sovitetulla makujen runsaudella ryyditettynä. Tasapainonen kokonaisuus, jota kelpaa kehua. Menisi muuten oivallisesti perinteiseen joulupöytään.


Varastopanimo Mynssi

Punertavanruskea, keskitumma lager. Utuinen, kaunisvaahtoinen. Tuoksu on leipäisen maltainen, hieman imeltynyt, tumman tuntuinen muttei juuri paahteinen. Hyvin pelittävää.

Maku on hyvä ja konstiton. Keskitumman leipäinen mallas on hieman imeltynyttä, muttei kovin makeaa. Yrttistä humalaa, kevyttä mausteisuutta. Tuntumaltaan keskirunsas. Selkeäpiirteinen, hyvänmakuinen ja tasapainoinen olut.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti