keskiviikko 1. joulukuuta 2021

Hoppa India Pale Ale

Hoppa India Pale Ale

  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 5,3 
  • Panimo: Panimo Hoppa, Kuusankoski, Suomi

Hyppäsin rohkeasti Hopan kyytiin jokunen aika sitten, kun kohtasin kymenlaaksolaispanimon oluita Heilan oluthyllyjen äärellä. Panimon mainio Black Lager tulikin jo maisteltua, joten nyt on pikapysähdyksen toisen omatoimituliaisen, Hoppa India Pale Alen vuoro päätyä testilasiin.

5,3-prosenttinen IPA jättää nykymehustelut omaan arvoonsa ja lupailee maistajalleen maltaisempaa, katkerot ja suoraviivaisemmat sitrussävyt edellä kulkevaa elämystä. Sehän minulla sopii, mukava että näitäkin edelleen on kohtalaisen hyvin tarjolla. Olut ei kuitenkaan nouse Black Lagerin osoittamiin rimakorkeuksiin, vaikka hyvän esityksen tämäkin hoppalainen tarjoilee.

Hoppa India Pale Ale

Nätti, sävyltään vaaleankeltainen olut kauniilla vaahdolla. Tuoksussa keksimäisyyttä, yrttisyyttä, sitrusta ja greippisyyttä. Ehkä vähän havuakin. Rehti ja napakan tuntuinen.

Maku nojaa tuoksuun. Keksimäinen maltaisuus on hieman karamellista, mutta olut ei silti ole juurikaan makea. Suoraviivainen purevuus tarjoaa taustalleen kevyttä hedelmäisyyttä, muutoin mennään yrttisen, sitruksisen ja lopulta greippisen poljennon tahdissa. Napakka, erheetön, maistuva IPA.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti