maanantai 31. tammikuuta 2022

Maku Hohto NEIPA

Maku Hohto NEIPA

  • Tyyli: New England IPA
  • Alk.%: 6,2
  • Panimo: Maku Brewing, Tuusula, Suomi

Makun tammikuisen näyteboksin anti vaikutti suoranaisen hohdokkaalta monellakin tapaa. Boksiin oli näet ahtautunut jyhkeä Imperial Stout -variaatioiden kimara sekä useampi tölkillinen Hohto-nimistä uutuus-NEIPAa. NEIPAstahan se tarinaan tutustuminen oli aloitettava ja oikkein hyvähän tuo kupletin juoni makutestin perusteella on.

Hohto oli oikeastaan menneen loppuvuoden uutuustuote, jota oli alkuun tarjolla vain ravintolahanoissa. Olut sai sen verran mukavaa palautetta, että panimolla päätettiin toistaa taika ja pakata uusi erä tölkkimuotoon. Tätä erää saapui siis Olutkellariinkin nähtäväksi, nuuhkittavaksi ja tottakai makusteltavaksikin.

Netistä löytyy vähän kahdenlaista tietoa käytetyistä humalista, mutta Galaxya ja Citraa siinä jokatapauksessa ainakin pitäisi olla. Myös Mosaic ja Centennial vuorottelevat maininnoissa. Sameaa menoa joka tapauksessa on tarjolla ja omaan suuhun tämä osuu kyllä varsin mukavalla voimalla.

Hohto IPA on häikäisevä valo sumuiselta ulapalta. Pitkä hahmo raidallisessa lempipaidassaan pyyhkii rantakuppilan ikkunapöytää troolarin jyskyttäessä kohti heräilevää Uuden-Englannin satamaa. Utuisena vaahtoavan oluen kaatuessa lasiin nousee sataman sumusta kultaisena hehkuva kalastusalus.


Maku Hohto NEIPA

Sameanlainen, kauniin keltasävyinen olut kepeällä vaahdolla. Tuoksu on mukavan trooppinen, mehukkaan oloinen ja kypsä poimittavaksi.

Maku nojaa tuoksun huomioihin. Selkeä painotus mehevään, kypsään trooppisuuteen hyvällä sitrusmaisuudella ilostettuna. Aprikoosia, mandariinin kuorta, limeä, passionia, papaijaa. Maultaan aika runsas ja omaan suuhun hienosti osuva kokonaisuus.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti