sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

Aalto Panimo Kontti

Aalto Panimo Kontti

  • Tyyli: Stout
  • Alk.%: 5,2
  • Panimo: Aalto Panimo, Jyväskylä, Suomi

Lähipanimoni oluita on levittäytynyt nyt hyvin alueen kauppoihin ja nyt niitä löytyy ihan oman kylän pienestä lähikaupastakin. Rivistöä ihmetellessäni tajusinkin, että tummanpuhuva Kontti Stout on minulta kokonaan maistamatta, joten otin sen mukaan iltapuhteeksi.

Nimensä olut on saanut Muuratsalon asutun pään länsipuolelle asettuvan pienen Kontti-saaren mukaan. Siitä tulikin tuossa eräs ilta sitten hiihdeltyä ohitse, kun jäälatuja ees taas Lehtiselän ja Saarenlahden välimaastossa kiertelin. Etiketin sävymaailma sopiikin tuohon iltaan enemmän kuin hyvin.

5,2-prosenttinen kauppastout itsessään oli hyvinkin miellyttävä ilmestys ja vahvuuteensa nähden varsin runsasta tavaraa. Tästä tullee enemmän tai vähemmän vakiostout, etenkin kun tuo saatavuus on saatu nyt näinkin kattavaksi eli oikeastaan kaikkiin lähialueiden ruokakauppoihin nähtäville.

Aalto oli esillä myös Juurikkasaaren ulkoilupäivässä, missä pääsi myös utelemaan tuon uuden panimorakennuksen ja taproomin peräään. Isoja juttuja näin lähiasukin näkökulmasta ja kyllähän tässä tulevaa kesää odottelee jo hyvillä mielin. Ulkoilmatapahtuman myötä tuli testattua vähän ryhdikkäämpääkin Aaltoa Satasarvi IPAn muodossa ja Kinkomaantien varressa valmistunutta Tahitiakin on tullut kulutettua jo useamman pullon verran.

Kontti jatkaa Aallon tasapainoista linjaa ja keräsi kehuja mainitun runsautensa avuin. Oluesta saatettaneen nähdä joskus myös imperialistisiin mittoihinkin kohotettu versio, mikä kuulostaa kieltämättä mukavan massiiviselta.

Paahteinen pintahiivaolut,
tumma kuin pohjolan yö.

Aalto Panimo Kontti

Tummanpuhuva olut hienolla ja kestävällä vaahdolla. Tuoksussa on paahtunutta maltaisuutta sekä tummaa suklaisuutta. Hennommin sikaria, kevyttä puumaisuutta.

Maku on hyvä, miellyttävän runsas ja paahteinen, tasapainoinen. Tummaa suklaisuutta, hyvin paahtunutta maltaisuutta ja lopussa hienoisen imeltynyttä tunnelmaa. Sen takaa tuntuisi löytyvän myös vienoa salmiakkia, jota on kuitenkin hyvin kevyelti. Pientä tuhkaisuutta ja nuotion tuntua, joskaan ei savua. Vallan mainio Stout kauppatarjontaan.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti