tiistai 8. maaliskuuta 2022

Omnipollo Double Dry Hopped Fort Point Pale Ale

Omnipollo Double Dry Hopped Fort Point Pale Ale
  • Tyyli: American Pale Ale
  • Alk.%: 6,6
  • Panimo: Omnipollo, Sundbyberg, Ruotsi 

Pitkästä aikaa Omnipolloa lasissa ja taitaa olla ensimmäinen heidän ihkaoman panimon tuote, jota pääsen maistamaan. Itse reseptihän on olutpiireissä maineikkaan Trilliumin käsialaa ja lasiini päätynyt kirkkopanimon olut toimiikin tribuuttina bostonilaisten kehutulle Fort Point Pale Alelle. Oluthan tuli Alko-jakeluun jo jonkin aikaa sitten, eikä se enää näin alkukeväästä kovinkaan freesissä kunnossa ollut. Tiedostin riskin hyllyllä, mutten tarkastanut pohjaan painettua tölkityspäivää. 09/08/21 kuulostaa kyllä harmillisen aikaa nähneeltä, vaikka Sokkarin Alkon kylmäkaapista tämän poiminkin.

Alkuperäistä reseptiikkaa lienee seurattu varsin tarkasti, joten sameassa keitoksessa tunnelmaa luovat Citra- ja Columbus-humalat. DDH on mainittu, eli aromikkuudesta ei pitäisi kiinni jäävän. Tuoksu herätteleekin vielä mukavasti toiveita valoisasta menosta, vaikka hedelmäisyys vähän tiivistyneeltä vaikuttaakin. Oluen esikuvaa en makumaailmaltaan tarkkaan tunne, mutta ainakin selkeimmän ilmava aromaattisuus ei tästä lasista nenään välity, vaikka hedelmää kyllä piisaa. Suussa olut on jo huomattavasti makeampi, edelleen hedelmäinen ja aika raskastekoinen. Selvästi jo hekumoistaan irtaantunut, vaikka mehukkaana iltajuomana edelleen palveleekin. Olisi pitänyt hoksata ostaa aiemmin tai jättää kokonaan väliin.

Omnipollo Double Dry Hopped Fort Point Pale Ale

Vaaleankeltainen, sameanlainen olut runsaalla vaahdolla. Tuoksu on varsin hedelmäinen, trooppisaromaattinen, greippinen ja sitruksinen.

Maku on hyvä, ei mitenkään tajuntaan iskevä kuitenkaan. Trooppisuutta löytyy hyvin, myös pientä makeutta hedelmän joukossa. Sitrus ja greippi aika vahvassa roolissa, tuntuma hieman soljuva. Paras terä lienee jo kaikonnut ja hienoista tunkkaisuuttakin tai makeaa painokkuutta ainakin leijuu taustalla. Ihan jees, mutta selkeästi jo taantunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti