keskiviikko 9. maaliskuuta 2022

Panorama Bar Lähde Amber Lager (Kanavan Panimo)

Panorama Bar Lähde Amber Lager (Kanavan Panimo)

Talvilomalla piipahdettiin Tahkon maisemissa ja pari laskupäivääkin saatiin muun ulkoreippailun oheen mahdutettua. Huipun Panoramassa huilahdettiin kahteenkin otteeseen ja jälkimmäisellä taukokerralla tuli korkattua se kuuluisa pre-after ski -olutkin.

Tahkolla on tullut kuljeksittua viime vuosina taas vähän aktiivisemmin ja vaikka oluthommat ovat näillä reissulla olleet vähän toissijaisia, on aihetta tullut toki silmäiltyä vähintäänkin kohtalaisella mielenkiinnolla. Eteenpäin on alueella menty, muttei ylettömissä määrin. Oluellisena lippulaivana toimiva Hophaus oli lomaviikollakin arkena kiinni, mutta helpotusta harrastajan tuskaan tuo useampikin alueen ravintoloille teetätetty olut.

Maisemat ja kelit kohdallaan.

Tällä hetkellä lomakeskuksen ravintoloista löytyy  ainakin kolmea ”ravintolaolutta”, joiden kaikkien takana seisoo Kanavan Panimo. Vääksyläisten takorautainen logo komistaa myös Panoraman baaritiskiä, jossa lasiini kaadettin punakan maltaista ja hieman hedelmäistä Panorama Bar Lähde Amber Lageria. Oluella näkyy olevan useampivuotinen tausta, kuten myös alarinneravintola Tirolin omalla ”classy old world lagerilla” joka tottelee virallista nimeä Ravintola Tahko Tirol Lager. Kolmas mainoksen muodossa silmiini osunut mallasjuoma on Hophausille tehty Hophaus Vauhtirinne IPA (47 IBU).

Lähdettä tuli näistä maistettua ja sehän on nimensä mukaisesti valmistettu Tahkovuoren puhtaaseen lähdeveteen. Oluen tarkemmasta sisällöstä en oikein näin jälkikäteenkään päässyt perille, mutta mukavan punakkaa ja lagermitoissa runsasmakuista mallasmenoahan se tarjoili pienen sitrusmaisuuden sekä hedelmäisyyden säestämänä. Oikein mainio ja nopeasti lasista katoava olut aurinkoisen laskupäivän ratoksi.

Sen kummemmin ei olutta kohteessa tullut metsästettyä. Tästä huolimatta voin hyvänä vinkkinä kapeiden kauppavalikoimien taajamaan mainita Tahkon parhaat pizzat taikovan Rehti-ravintolan ulosmyyntikaapin, jossa näkyy olevan vahva RPS-painotus. Indie Pale Ale tulikin taas hörpättyä pizzaa odotellessa, mistä onkin tullut jo eräänlainen perinne Tahkomatkoilla.

Panorama Bar Lähde Amber Lager (Kanavan Panimo)

Kauniin kuparinen olut kaatuu lasiin varsin nätin vaahtokerroksen korostamana. Tuoksu on maltainen, sen sävyissä karamellinen ja hieman pihkainen. Vienoa mausteisuutta, hedelmää ja sitrusta, muttei mallasta, sen hienoista leipäisyyttä ja soljuvuutta peittäen.

Maultaan miellyttävän maltainen, hieman tumman leipäinen, ehkä rukiinkin tuntuinen ja kevyen hedelmäinen. Lopussa kohtalaista katkeroa sitrustuntuisessa, mutta myös yrttisessä ja ruohoisessa sävyssä. Hentoa mausteisuuden tuntua, pihkaakin. Hyvä tasapaino. Makua löytyy, mutta juotavuus pysyy asiaankuuluvan nopeana.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti