tiistai 22. maaliskuuta 2022

Lahden Erikois NEIPA 0,5%

  • Tyyli: Alkoholiton NEIPA
  • Alk.%: 0,5
  • Panimo: Hartwall (Royal Unibrew), Lahti, Suomi

Makropanimoiden sameat kevätuutuudet eivät oikein onnistuneet säväyttämään ja hieman yllättäenkin rajatun testiryhmän puhuttelevimmaksi tuotteeksi nousi Lahden Erikois -sarjaa täydentävän NEIPAn alkoholiton (0,5%) versio. Humalina tölkin kyljessä mainitut Citra, Cascade, Centennial ja Simcoe.

Olut osui keväthelteiden keskellä hyvin yksiin puitteiden kanssa ja sitä tulikin jo haettua lisää lähikaupasta, kun se terassilla pizzaa paistellessa ehti miellyttämään sekä blogistia että parempaakin puoliskoa. Täyttä kymppiä ei toki makujen puhtaudesta pienen makeuden takia voi antaa, mutta vaikkei tämä sokkona varmastikaan ”oikeasta” NEIPAsta missään nimessä menisi, on sen anti kuitenkin hyvinkin miellyttävissä sfääreissä alkoholittomien tuotteiden kirjon sisällä. Menee jatkoon meidän taloudessa.

Kauniin vaaleankeltainen ja samea alkoholiton täysmallaspintahiivaolut. Sen tuoksussa ja maussa on tuoreen trooppista hedelmää, sitrusta ja miellyttävää makeutta. Mehevä yhdistelmä pirteää katkeroa ja selvästi jälkimaussa tuntuvaa miellyttävä hedelmäisyyttä. Hyvin pehmeä ja ”nektarimainen” suutuntuma.

Lahden Erikois NEIPA 0,5%

Sameahko, hedelmäisen keltainen olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on aika hyvä, tosin melko mieto. Hienoista makeutta löytyy, muttei mitenkään häiritsevästi holittomaksi. Kevyttä trooppisuutta, sitrusta. Ei hassumpi.

Maku on oikeastaan aika hyvä. Ei juurikaan turhaa makeutta, vaikka kevyt vierteen tuntu lämmetessä alta ehkä kaikuukin. Trooppisuutta kohtalaisesti, samoin sitrusta, mutta vähän laiskalla otteella. Joku voisi tulkita ehkä mehumaisuudeksikin, mutta vähän jännää se kuitenkin on. Lopun kohtalainen katkero tasapainottaa sopivasti. Kepeä, helposti kumottava ja toimiva setti ilman kummempia sivujuonteita. Positiivinen kokemus, johon tarttunen kesän mittaan useampaankin otteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti