torstai 17. maaliskuuta 2022

Big Drop Poolside DDH IPA

Big Drop Poolside DDH IPA

Big Drop alkaa olemaan aikalailla vakiokasvo isompien ruokakauppojemme holittomien hyllyllä. Meno onkin ollut varsin toimivaa ja freesiä, vaikka holittomien ykköstykiksi en englantilaistoimijaa omassa suussani vielä nostamassa olekaan. Tosi hyviähän heidän oluensa yleistasolla ovat olleet, muttei hyvänmakuisten puolipinnaisten joukosta sen isommin erottuvia kuitenkaan.

Hypejuna onkin näissä vahvuuksissa vielä ehkä isommin lanseeramaton ja todentamaton käsite, kun terävimpään kärkeen ylletään enemmänkin tasalaatuisuudella ja koko oluttarjontaa läpileikkaavalla hyvänmakuisuudella. Tämän määritelmän Big Drop onkin omissa maisteluissani saavuttanut varsin hyvin ja senpä vuoksi tämä Azaccalla, Chinookilla, Mosaicilla ja Motuekalla humaloitu (62 IBU) DDH IPA kiinnostikin varsin paljon.

Ja kepeydestään huolimatta se toimiikin linjamukaisella tavalla oikein mukavasti. Raaka-aineissa mainitun laktoosin läsnäoloa ei tällä kertaa tuntuman puolelta oikein havaitse, vaikka runkoa sen läsnäolon pyöreyttää olisi kai tarkoitus.

Big Drop Poolside DDH IPA

Vaaleankeltainen, ehkä hentoisen utuinen olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on suht trooppinen, sitruksinen ja anaksinen. Kepeä ja raikas.

Maussa runsaampaa hedelmäisyyttä sitruksen vetämänä. Trooppisia sävyjä täydentää taustan havuisuus. Ananas, passion... ja alta hieman pilkistävä makea maltaisuus, mikä hieman jää häiritsemään, vaikkei pahimman vierteinen olekaan. Runko sinällään toimii tosi hyvin, ollen kaukana vetisestä. Hyvää takapotkuakin löytyy, vaikka 62 IBU:n maininta ehkä vähän liioittelulta tuntuukin.

Yleisellä tasolla kepeä ja aromikas kokonaisuus. Varsin toimiva holiton, jota ottaisi mieluusti toisenkin törpön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti