keskiviikko 30. maaliskuuta 2022

Naïlo Vice Versa

Naïlo Vice Versa

Oulun kovaa panimoskeneä korostamaan osaltaan noussut Naïlo pienellä ännällä on saanut hyvää pöhinää aikaiseksi ja tulokkaan tekemiset kiinnostavat myös Olutkellarissa. Panimon oluita on myös yllättävän hyvin saatavilla Jyvässeudullakin, mikä ei oululaistoimijoiden kohdalla ole aina ollut itsestäänselvyys. Toki Naïlon tuotanto nojaa verrokkejaan selvemmin kauppavahvuisiin tuotteisiin, mikä tuo oluet mutkattomasti etenkin K-ryhmän oluttarjontaan.

Naïlo on piirtynyt mielikuviini lähinnä sour- ja hazy -teemojen tekijänä, mutta löytyy tarjonnasta myös perinteisempiäkin makuja. Night Breeze oli vielä vähän modernisoitua näkemystä edustava lager, mutta Vice Versan kanssa lähestytään jo rehdimmin Oktoberfest-tunnelmia, joskin aivan päinvastaisella puolella vuosikalenteria. Siitäpä näemmä oluen nimikin juontaa juurensa:

Perinteisesti märzen-oluita alettiin panna maaliskuussa, jotta Oktorberfesteille saatiin tuoretta olutta. Mepä tehtiin juuri päinvastoin ja saatiin tämä maltainen ja kevyt lager-tyyppinen olut valmiiksi kevättä vastaanottamaan!

Vice Versan rungosta löytyy toki ripaus kauraa, mitä en kuitenkaan mitenkään paheksuttavana asiana pidä. Etenkin, kun olut osuu makuhermoon varsin hyvässä kulmassa ja ihastuttaa runsaan maltaisella maullaan sekä olemuksellaan.

Naïlo Vice Versa

Kuparinen, kaunis olut nätillä vaahdolla. Tuoksu on mukavan maltainen, hieman leipäinen, yrttinen ja hennon mausteinen.

Maku on runsas. Yllättävänkin. Hyvin maltainen, kevyen tummakin ja leipäinen. Mukaan mahtuu myös hieman imeltynyttäkin maltaisuutta, muttei mitenkään dominoivissa määrin. Lopussa sopivaa yrttistä purentaa, hieman mausteisuutta ja ruohoisuutta. Tasapainoinen ja toimiva paketti. Osuu ja uppoaa kauniisti. Tykkään.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti