torstai 10. maaliskuuta 2022

Thornbridge x Rivington Boise Brown Ale

Thornbridge x Rivington Boise Brown Ale

Thornbridge oli pitkään hyvinkin tärkeä brittipanimo, jonka laatuun ja kiinnostavuuteen pystyin craft-buumin nosteessa henkilökohtaisella tasolla luottamaan. Eikä se panimon taika minnekään ole tietty hälvennyt, vaikkei nimeä enää vuosiin ole voinut saaripahasen trendikkäimpään kärkeen kuuluvaksi toimijaksi lukeakaan.

Thornbridgen saatavuus on edelleen varsin hyvällä tasolla täällä härmässäkin, mutta jostain syystä tiemme ovat pysytelleet erillään jo melko pitkään. Selvää syytä en tälle osaa sanoa. Kenties tarjontaa vain on nykyään niin paljon, että luottotoimijat hukkuvat sinne sekaan, tai sitten niitä luottotoimijoita on jo sen verran monta, ettei kaikkia vain ehdi läpi maistelemaan. Nyt kuitenkin ryhdistäydyin ja kipaisin pitkäripaisesta tölkillisen Boise Brown -kollaboa. Brown Alet kiinnostavat nyt muutoinkin, joten tässä tarjoutuikin samalla hyvä syy herätellä taas bakewellilaisten haltuunottamista uudestaan.

Kumppanina tässä jenkkihumalointiin nojaavassa Brown Alessa toimii Rivington Brewing. Boise Brownin viisimaltaista runkoa (Low Colour Maris Otter / Munich / Wheat / Crystal / Chocolate) vasten on aseteltu kohtalainen kattaus Galaxy-, Talus- ja Citra-humalia. Hyvinkin kutkuttavan kuuloinen paketti.

Pikkulinnun maahantuonnissakin oleva Rivington Brewing Co. on itselleni vielä maistamaton toimija, jonka toimipaikka sijaitsee Chorleyn maaseudulla Lancashiressä. Lähimmät kaupungit ovat jalkapallon seuraajille tutut Bolton, Wigan, Preston ja Blackburn, joiden muodostaman neliön sisään panimo mukavasti asettuukin. Bolton Wanderersin stadionilta näkyy olevan matkaa vain muutamia kilometrejä panimon tap roomille. Vastarannalla seisoo myös seisoo 1200-luvulla rakennetun ja jo vuonna 1726 tuhotun Liverpoolin linnan jäljennös, jolla silläkin on ikää jo vuosisadan verran.

Yhteistyö toimii varsin saumattomalla tapaa ja olut toimii samalla hyvänä muistutuksena, että Bakewellistä tulee varsin suunmyötäistä kamaa edelleen, vaikka aihe aina välillä pääsee näköjään unohtumaan.


Thornbridge x Rivington Boise Brown Ale

Punakanruskea, jalopuisen sävykäs olut nätillä vaahdolla. Tuoksussa karamellista maltaisuutta, kevyttä suklaisuutta ja pihkaa. Hieman sitrusta, kevyttä pähkinää ja mausteisuuttakin. 

Maku on hyvä. Mukavan karamellinen olematta imelä. Taustalla kevyttä suklaisuutta, pientä mausteisuutta ja lopussa enemmälti sitrusta, yrttisyyttä sekä pähkinää. Tasapainoinen, mauiltaan mukavan runsas ja isoimmilta rönsyiltään hillitty, mikä omaa suuta miellyttää kovasti. Varsin hieno kokonaisuus.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti