torstai 1. elokuuta 2013

Beer Hunter's Mufloni Pale Ale
Beer Hunter’sin oluet ovat melko harvinaista herkkua allekirjoittaneelle, mutta Kuopion Gloriasta löytyy panimon nimikkohana, joka tuleekin Savon reissuilla usein käytyä tarkistamassa. Siitä taitaa olla pari viikkoa, kun tätä herkkua tuolla kävin nauttimassa, mutta kesäkiireissä postaus on jäänyt hieman odottamaan itseään. Viikko tuotakin aiemmin kegi oli juuri lykätty hanan toiseen päähän paikoilleen, mutta melkoisen runsaan kuohunnan vuoksi tuota ei silloin arvattu tarjoilla – onneksi tuo oli viikossa ehtinyt asettumaan. Mufloni Pale Aleahan pitäisi löytyä ihan ruokakauppojen hyllyiltäkin, sillä sen vahvuus jää alle tuon 4,7%:n maitokaupparajan. Lisäksi Beer Hunter’sin laajentuneen toiminnan myötä pullotuskapasiteetti on noussut uudelle tasolle, jolloin aiemmin hieman harvinaisemmiksi jääneet pullotetut tuotteet saavuttavat asiakaskuntaan entistä laajemmin. Tästä huolimatta ainakaan vielä en keskisemmässä Suomessa tähän kuitenkaan ole törmännyt, mutta ainakin Reittausblogi on tuota Raumalta yhyttänyt – liekkö laajemmin levinnyt rannikon seudulle. Speksejä ei sen kummemmin ole tällä kertaa jakaa, mutta ainakin humalointi on hoidettu uusi-seelantilaisella Pacific Jade-lajikkeella, joten sitrusta olisi (taas) tiedossa.

IPAa maitokaupasta? Miksipäs ei...
Näin kansainvälisen IPA-päivän kunniaksi vielä mielenkiintoinen uutispoiminta eiliseltä: kiirehdin hieman julkaisemaan tätä juttua senkin vuoksi, sillä sosiaalisessa mediassa, ainakin Facebookin puolella panimo ilmoitti pullottavansa tänään maitokauppavahvuista IPAa, jonka pitäisi tämän seurauksena niin ikään alkaa levitä kauppojemme hyllyille. 4,5%:n IPA toki kuulostaa leikittelyltä, mutta jollain tapaa aika paljon tuon testaamista odotankin – Beer Hunter’sin kaltainen toimija tuskin omasta mielestään heikkoa tuotetta markkinoille laskisi, ainakaan yhteenkään sellaiseen en vielä ole törmännyt. Nyt siis kaikki tytöt ja pojat silmät ja korvat auki lähiviikkoina ruokaostoksilla käydessänne – hämmennyksestä huolimatta otan uutuuden avosylin vastaan. 

Beer Hunter's Mufloni Pale Ale
Emalinen, utuinen Mufloni. Vaahtopää on tiivis, noin sentin paksuinen ja märän näköinen. Tuoksu miellyttää. Sitrushedelmäistä, greippistä humalointia jossa mäntyistä terävyyttä joukossa. Makeutta eksoottisten hedelmien muodossa, ohutta karamellisuutta. Ei lainkaan hassumpaa. Makumaailmaa tahdittaa greippinen humalointi seuranaan havuisen tuoretta pisteliäisyyttä ja tuoreutta. Etenkin suht pitkässä jälkimaussa katkerot pääsevät mukavasti puraisemaan. Greipin purentaa tasapainottaa hitusen huomattavasti hentoisempi trooppinen hedelmäisyys, josta löytyy kaivattua pehmeyttä, kevyestä mallasrungosta taas löytyy ohutta makeutta. Humalointi vie peliä, mutta tasapainoa ja pyöreyttäkin löytyy rungon vahvuus huomioon ottaen ihan kivasti. Puraiseva, kevyt kesäjuoma humalan ystäville Arctopoliksesta. Ei ollenkaan hassumpi, tällä kertaa voimakkaampi humalointi ei vesitä kevyttä olutta.

Pisteet: 35/50
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti