lauantai 5. lokakuuta 2013

Boulevard Brewing Smokestack Series - Double Wide IPA

Kansas Cityn ylpeyden, vuonna 1989 perustetun Bouleward Brewingin Smokestack-sarjan Double Wide IPA saatiin siis vihdoin myös rahvaan ulottuville kun se tuli kuvan mukaisessa pikkupullossa saataville myös Arkadian valikoiman ulkopuolelle. Optimistina kävinkin varaamassa kaksi pulloa etukäteen lähi-Alkostani, vaikka rapea kahdeksan euron hintalappu varmasti takaa tuotteen pidempiaikaisen riittävyyden. Smokestack Series-oluet ovat astetta suuremman panostuksen tuotteita, ”peruskamasta” poikkeavia, persoonallisempia ja yleisesti hieman vahvempiakin. Sarjan nimi viittaa panimon punatiiliseen savupiippuun…

Tuplasti leveä...
Kyseinen olut on tyyliltään double IPA, tupla IPA – miksi kukin ko. tyyliä mieluiten kutsuukaan. Katkeroaineita keitoksesta löytyy 71 IBUn verran, näistä sekä aromaattisuudesta vastaavat Zeus-, Bravo-, Chinook-, Centennial- ja Cascade-lajikkeet. Mallaskirjo taasen näyttää seuraavanlaiselta: Pale Malt, Cara 300, Cara 120, Amber 50 – lisäksi joukkoon on lisätty dekstoosia ja fariinisokeria. Ikää pullolla on nelisen kuukautta, mikä lieneekin vähimmäisaika jossa Alko saa tuotteensa laivattua hiiliproomulla Atlantin yli tänne meidän saatavillemme. Suhteellisen tuoretta tavaraa on siis tarjolla.

Boulevard Brewing Smokestack Series - Double Wide IPA
Kuparisen oranssi, kevyesti utuinen ja todella upeasti vaahtoa jenkki. Tuoksu on taattua amerikanunelmaa, raikasta ja rapsakkaa. Sitrushedelmäistä, tuoreen greippistä sekä raikkaan mäntyistä rutistusta seuranaan eksoottinen, ei kuitenkaan kovin pehmyt hedelmäisyys sekä hieman ohuemmalti makeahkoa maltaisuutta – ehkä hieman pistävää alkoholiakin löytyy.

Maussa greippinen katkeruus ottaa vahvaa jalansijaa ja puree oikeastaan alusta loppuun – voimakkainta se on jälkimaussa, jossa on myös ikävästi pilkahdus alkoholia. Mallaspohja on myös ihan kivasti esillä melko vaaleana, karamellisena ja etäisen keksimäisenä, mutta silti tietynlaista kerroksellisuutta siitä jää puuttumaan. Mäntyistä puristusta myös löytyy kutkuttavan terävänä piristeenä. Eksoottinen hedelmäisyys on taaempana lähinnä muodollisuutena mukana, silti tuon puuttuminen vesittäisi paljon.

Rapea, kurkunpäätä ja suuta sopivissa määrin supistava, runsaan makuisa olut. Ei hassumpaa, ei tosin maata mullistavaa. Hippusen voisi volyymiä lisätä makujen syvyyden sekä suutuntuman tuhdintamiseen – nyt mennään pitkälti vain muutamia tasoja käyttäen. Hintaansa nähden heikko esitys, oluena silti varsin pätevä suoritus. Kyllähän nämä pitää käydä maistamassa… paikan päällä tai sitten tänne rahdattuina…

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti