sunnuntai 20. lokakuuta 2013

BrewDog Jack Hammer

  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 7,2
  • Panimo: BrewDog, Ellon, Aberdeenshire, Skotlanti


Hammer Time!
Punk-panimon vihreä ihme… Nimi Jack Hammer tuo mieleen lähinnä keskinkertaisen aikuisviihdetähden taiteilijanimen tai sitten Bruce Willisin toimintapätkän roolihahmon. Kyseessä on kuitenkin viime vuonna järjestetyn BrewDog Prototype Challengen osanottaja, jossa olut tuli toiseksi herkullisen Cocoa Psychon jälkeen. Oli muuten panimon oman väen ennakkosuosikki… India pale ale, tähän väliin voisin kommentoida, että periaatteessahan yritteliäältä panimolta näkisi mieluusti muutakin kuin (lähes) pelkkää IPA, DIPA tai American-alkuista tuotantoa – rahkeita kun tuntuisi muuhunkin kuin jenkkihumalapommeihin riittävän. Kisakampanjassa olutta kehutaan panimon katkeroiduimmaksi olueksi, noin 200 EBUa sisältäväksi pommiksi, joka kuvainnollisesti räjäyttää maistajan suun. Virallisessa kuvauksessa tuota mainintaa ei enää ole, vaikkakin mainitaan ihmisen katkeroasteikon erottelukyvyn sumentavasta voimakkuudesta…: 

“The devastatingly bitter finish will drill straight through your taste buds. If you like hops and bitterness then go ahead. But be warned: this beer has more bitterness than a human palate (or nipple) can detect.”


BrewDog Jack Hammer

Oranssi, hieman kellertävä ja kirkas olut noin sentin paksuisella vaahtopäällä. Tuoksultaan mukavan raikas, keskirunsas ja hedelmäinen. Terävää mäntyä, ei täysin kypsää eksoottista hedelmäisyyttä, sitruksista puraisua sekä hentoista ruohoisuutta. Mallaspuoli on vaaleaa, hennon keksistä ja kevyen makeaa – kevyt kuvaa tuota muutoinkin melko hyvin… Maku ei onnistu täysin vakuuttamaan, vaikka varsin maistuvaa onkin. Ehkä se on tuo greippisen katkeron johdattaman, muutoinkin eksoottisen hedelmäisyyden vaalea raakuus, joka puree kieltämättä vakuuttavasti loppumaussa yhdessä mäntyisen  raikkaan tuntuman kanssa. Mallasrunko on melko ohkainen, hieman keksinen ja vaalea tuoden mukaan myös hentoista makeutta. Kivan katkera, melko raikaskin mutta yllättävän ponneton ja yksinkertainen – tuntumaltaan turhan ohkainen. BrewDogin katkeroiduin olut koskaan? Voipi olla, muttei suurta hekumaa silti aiheuta… Uskaltaisinko jopa lohkaista, että näitä on kolmetoista tusinassa…ainakin melkein?
                                                                                          
Pisteet: 34/50
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti