perjantai 4. lokakuuta 2013

Bryggeri Helsinki Aleksanteri Brown Ale


Aleksanterin Brown Ale....
Aleksanteri Brown Ale on Bryggeri Helsingin toinen maistamani tuote. Se on maitokaupparajan alittava olut, joten kuriirini kävi kipaisemassa sen taannoin panimoravintolan olutpuodista ja toimitti sen tänne maakuntaan yhdessä samaisen panimon maistuvan Pilsin kanssa. Alun perin tarkoitus oli nautiskella tämä jo kesän alkupuoliskolla pois, mutta jostain syystä tuo jäi sitten tekemättä. Nyt sitten kaivelin putelin kaapista päivänvaloon ja napsautin korkin auki iloisesti syksyisen harmaassa takapihan biergartenissa. Aleksanterit on ilmeisesti pantu Saimaan Juomatehtaan toimesta? Tästä en ole aivan varma, mutta näin tietää kertoa Ratebeer... Pullon kyljestä löytyy teksti:

”Aleksanteri on mahongin värinen brittityylinen brown ale. Tarkasti valitut maltaat antavat sille rotevan rungon ja englantilaiset humalat aateloivat runsaan ja mausteisen maun. Parasta 12-asteisena laadukkaan ruoan kumppanina.”

Bryggeri Helsinki Aleksanteri Brown Ale
On lähes vaahdoton, mutta kauniin ruskea olut. Maku on hieman kaksijakoinen. Keskitumma, etenkin loppupuoliskolla paahtuneen karamellisen makeakin, samalla leipäinen maltaisuus luo loppumakua lukuunottamatta melko ohuenkin pohjan tälle oluelle. Mausteisuutta on suht runsaasti, samoin puumaisen kuivaa, hieman kukkaista humalointia joka puraisee brittityyliin ihan mukavan hillitysti – silti miellyttävän tuntuvana. Ehkä hienoisesti pähkinää, samoin marjaista tuntua. Tuhdimpana, reilumpana tässä olisi kovankin luokan brown alelle hyvä pohja, mutta nyt jää hieman turhan ohueksi, etenkin alkupuolisko on melko valju.

Pisteet: 30/50
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti