lauantai 19. lokakuuta 2013

To Øl / Ølrepubliken Total HubrisBelgiassa pantu, tanskalaisen haamupanimon ja ruotsalaisen olutravintolan yhteistyössä kehittelemä lagerolut… Salkkulageriin tätä etukäteisarvion perusteella tuskin pystyy sekoittamaan, sillä matkaan on tarttunut tämän päivän nousevan trendin mukaan myös aimo annos humalaa – niin katkero kuin aromipuolellekin. Hubris on siis maitokauppavahvuinen ja ainakin Jyvässeudulla melko hyvin levittäytyneenä laajemman olutvalikoiman omaaviin päivittäistavarakauppoihin... Sinällään muuten hassua, että kyseessä on vasta toinen blogissa esitelty tanskalaispanimon olut ja harvinaisesti kumpainenkin on ollut pohjahiivaoluita – eikä se Raid Beerikään ihan puhdas pahvimallasolut ollut. Etiketti on mielenkiintoinen, ihan hauska ja poikkeava mutta suoraan sanottuna kuin jostain tekstinkäsittelyohjelmasta olisi napattu valmiita kuvakkeita valkoiselle taustalle… Onko tämä nyt sitten raikas ja nykyaikainen kokonaisuus – etikettiä ja sisältöä myöten…? Total hubris – eli hyvinkin vapaasti käännettynä täysvaltainen ylimielisyys (keksit kyllä itse varmasti paremman käännöksen, tämä nyt tuli ensimmäisenä kielen päälle)…  Ylimielisyys viitannee To Øl – Ølrepubliken-kaksikkoon, ainakin mitä painettua sanaa on uskominen:

“A Selfish. Never seen anything like this motherfucker, unique if it should say it self; brilliant hoppy lager created between the self-centered beeremperors: Danish To Øl and Swedish Ølrepubliken.”

To Øl / Ølrepubliken Total Hubris
Kullankeltainen, hieman samea ja ihan komean näköinen olut noin yleisestikin. Tuoksu on raikas, mäntyisen tuore ja sitruksisen hapan. Mallaspohjasta löytyy niin kevyttä keksisyyttä kuin kevyen karamellistä makeuttakin. Seuranaan sillä on tropiikin hedelmäsalaattia, joka ei kuitenkaan tursuile ympäriinsä vaan seurailee tasaisena humaloinnin vanavedessä. Makupuoli myötäilee tuoksua, joskin hyvinkin mäntyinen, loppumaussa greippiseksikin äityvä humalointi on nostanut profiiliaan entisestään ja toimiikin oikein mukavasti purren suhteellisen pitkään ja terävästi. Vaalea, hienoisen keksinen muttei enää niinkään makea mallasrunko jää hieman männyn alle. Eksoottinen hedelmäisyys sen sijaan onnistuu tukemaan taustalla paremmin, vaikkei mainittavasti onnistu lopulta melko raa’aksi ja yksioikeiseksi muodostuvaa makua pehmentämään. Hyvä esimerkki maitokauppaan onnistuneesti tehdystä humalapommista, jossa katkerot eivät voimakkuudestaan huolimatta lyö peliä lekkeriksi. Hyvin pitkälti nykytrendin mukaista APA linjaa seuraileva lager, jonka kyllä helposti sotkee ale-veljiensä joukkoon… Toimii oikein mukavasti – maitokauppojen hoppipäille, luonnollisesti…
 
Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti