tiistai 12. elokuuta 2014

Häffner Bräu Hopfenstopfer Comet IPA

  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 6,8
  • Panimo: Häffner Bräu, Bad Rappenau, Saksa
Palkittua IPAa Saksasta… Perinteikkään Häffner Bräu-panimon vuonna 2008 lanseerattu Hopfenstopfer-sarja esittelee saksalaista osaamista uuden aallon craftbeer-oluiden saralla. Comet IPA nostettiin aiemmin keväällä Ratebeerin Top Beers, Brewers, New Brewers By Subregion”-listalla alueen parhaaksi olueksi eivätkä panimon kaksi muutakaan vastaan tullutta humalaherkkua hassumpaa kuvaa jättäneet. Nimestään huolimatta olut ei suinkaan ole single hopped, vaan Cometin lisäksi sopasta löytyy myös saksalaiskaksikko-Saphiria ja -Taurusta. Eli puhdas jenkkihekuma jää tälläkin kertaa kokematta, mutta hyvää tekemistä nämä deutsche-IPAt ja –APAt ovat tähän saakka esitelleet.

Häffner Bräu Hopfenstopfer Comet IPA
Komea, aurinkoisen keltainen ja samea olut, joka vaahtoaa kesäsäässä kauniisti. Tuoksu miellyttää, se on voimakas, aromaattinen ja purevan raikas. Sitruksen tahdittama trooppinen hedelmäisyys on runsasta, mutta saksalaisen yrttiheinikon sävyttämää sekä hieman mäntyistäkin. Kevyesti mausteista kuivuutta – hennon viljaisa, myös keksimäistä makeutta henkivä mallas on varsin niukkaa ja kevyttä.

Maku jatkaa samaan tahtiin. Sitrusgreippinen, mäntyäkin ilmentävä humalointi puree melko hyvin ja vie jälkimaun varsin pitkälle. Hentoa mausteisuutta löytyy kaveriksi aivan lopussa kuivattavan tuntuman tueksi. Aromaattinen aprikoosiviidakko on suht mieto ja kuivatun yrttinen vivahde henkii saksalaisleimaa. Mallaspuoli on edelleen melko mietoa, viljavaa ja vaaleaa, mutta myös kevyttä makeutta vapauttavaa. Suutuntuma on toimivan jämäkkä, juotavuutta silti häiritsemättä.

Tuomio: Varsin hyviä makuja tarjoava, hyvällä voimalla niin aromaattisempaa kuin purevampaakin hekumaa ilmentävä deutsche-IPA. Tasapainoinen, silti sitä viimeistä niittiä kaipaileva kokonaisuus. Tahtoisin pitää enemmänkin, mutta pisteet ovat lahjomattomat – perusvarmaa tekemistä siis tarjolla.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti