lauantai 2. elokuuta 2014

Alahovin Vanhan Tornin Tumma Olut

  • Tyyli: Brown Ale
  • Alk.%: 4,7
  • Panimo: Alahovin Viinitila, Kortejoki, Suomi
Alahovin Vanhan Tornin Tumma Olut… Vaalea veljes ei oikein kevemmällä onnistunut säväyttämään, joten hetken hengähdyksen jälkeen otin testiin vaajasalolaisen viinitilan toisen oluen – tummemman brown alen. Etiketistä löytyy tuttuun tapaan Puijon ”keskimmäinen” torni. Yleisesti ottaen nämä ”värialet” eivät suurta himoa ole itselleni aiheuttaneet eikä brown ale tästä poikkeusta tee. Onnistuneimmillaan tyyli toki tarjoaa hyvää perusmakumaailmaa, mutta hekumat ja suuremmat nautinnot on haettava yleensä muualta. Silti avoimin mielin lajin edustajistoa tulee silloin tällöin testailtua ja ihan mielenkiintoista nähdä savolainen versiointikin aiheesta.

Alahovin Vanhan Tornin Tumma Olut

Tumma, savisen ruskea, varsin voimaisasti kuohuava olut.  Tuoksu on tumman maltainen, hieman pähkinäistä otetta sekä pehmeää paahdetta. Kevyttä, banaanista hedelmäisyyttä, ripaus suklaista sävyä… Hyvältä vaikuttaa.

Mausta löytyy hieman suklaan sävyttämää, leipäistä maltaisuutta mutta myös ripaus pähkinää, kuivatumpaa hedelmäisyyttä sekä kevyesti ylikypsää banaania. Myös yrttinen katkeron puraisu loppuliu’usta löytyy ja jälkimakuun mahtuu mukaan vielä kevyelti tuota tuoksusta noussutta paahteisempaakin puolta. Suutuntumaltaan keskirunsas, hieman pehmeyttä omaava joskin ajoittain aavistuksen vetinen.

Tuomio: Maistuvia ja kohtalaisen monipuolisiakin makuja tarjoava kokonaisuus. Tuntumasta löytyy ajoittaisia aukkokohtia, mutta muutoin paketti on varsin hyvin kasassa. Hyvää tekemistä Vaajasalon mailta.

Pisteet: 32/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti