maanantai 29. syyskuuta 2014

CREW Republic Foundation 11 Pale Ale

CREW-panimon oluita on tänä vuonna tullut testailtua ihan hyvällä skaalalla ja tällä kertaa vuorossa on panimon esikoinen, aiemmin ytimekkäällä CREW Pale Ale-nimellä kulkenut CREW Republic Foundation 11 Pale Ale. Makukokemuksia olen kirjaillut ylös jo parin vuoden takaa ja niissä kirjoissa olut ei suoranaisesti onnistunut säväyttämään, joskin kohtalaista kiitosta onnistui keräämäänkin – tarina muistuttaakin pitkälti saman panimo IPAn kahden nimiversion välistä vertailua samaisella aikavälillä. Oluen spekseistä löytyy kutkuttavat tekstin pätkät: Herkules, Nelson Sauvin, Chinook, Citra, Cascade – eli ei lainkaan hassumpi humalkirjo ”perustus-APAn” yllä ole. Kahden vuoden takaiset pisteet näyttävät muuten lukemaa 32/50, joten katsotaan ollaanko asian suhteen saatu niin sanottua nostetta.


CREW Republic Foundation 11 Pale Ale
Oranssin sävyinen, melko vaalea olut keskirunsaalla vaahdolla. Tuoksu on miellyttävä, aromaattinen ja raikaskin. Sitruksen sivallus on hyvin esillä, sitä tahdittaa appelsiinin kuorinen henkäys. Mallaspuolelta nousee kevyt, ohut ja melko mieto karamellin makeus, myös trooppista hedelmäisyyttä on vaaleissa väreissä jonkin verran tarjolla.

Mausta löytyy kesän kutsu, aromaattinen kaipuu. Sitrusta, pala vaaleaa tropiikkia sekä hyvin hentoa havuisuutta. Melko suoraviivainenhan tämä on, mutta toimivuus on kohdillaan. Rungosta löytyy tuoksun tavoin kevyttä karamellia, muutoin yleiskuva tuolla puolen on viljava, vaalea ja harmiton. Katkeruus on kohdillaan ja jälkimaku matkaakin sitrushedelmien johdattamana kohti rapsakan kuivahkoa loppua. Nektari lienee väärä sana, mutta hyvä, kevyehkö ja rapea kesäjuoma on kyseessä.

Tuomio: Mitä tuohon nyt lisäisi… Rapea, vaalea, sitrussävytteinen kesä-APA, jossa makujen kirjo ja yleinen keveys kohtaavat kauniissa paketissa. Ei maata mullistava, mutta puhdas, tasapainoinen ja oikein toimiva olut.

Pisteet: 34/50 

Elikkä nousujohteinen on parin vuoden odotus ollut ja kyllähän tätä kesänkin aikana pari pulloa ihan mieluusti mökkimaisemissakin siemaili.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti