lauantai 10. tammikuuta 2015

Evil Twin Bikini BeerBikini talvisissa tunnelmissa...

Johan tästäkin on aikaa vierähtänyt kun tämän talviaikaan hauskasti nimetyn oluen Palokan Citymarketista ostosreissulla huomasin, matkaani otin ja kotona auki sihautin. Mutta hiljaa hyvä tulee, eikä päivitystahti aivan ajantasainen muutoinkaan ole tupannut olemaan…

Rantavarustukseen keskeisesti kuuluvan, niukahkon vaatekerran kanssa tällä brooklynläistyneen tanskalaispanimon oluella ei oikeastaan ole mitään tekemistä - suoranaisesti. Bikini viittaa Tyynellä merellä sijaitsevaan samannimiseen atolliin, jota Yhdysvallat käytti ydinkoealueena yli kahdellekymmenelle atomi- ja vetypommille vuosina 1946–1958. Tokihan mainittu ranta-asuste on saanut nimensä samaisen atollin mukaan ja sessioitava, varsin purevasti humaloitu olut lienee sinällään ihan oiva juomavalinta kesäiselle hiekkarannalle. 

Olut on valmistettu Two Roads Brewing Companyn tiloissa Stradfordissa, mikä sinällään on varsin osuva veto ydinkokeet aloittaneen Operaatio Crossroadsin vuoksi… Lieneekö sattumaa vai ei, mutta hauskaa symboliikkaa joka tapauksessa… Bikini Beer nostettiin myös Men’s Journalin toimesta kahdeksan parhaan sessio-oluen (>4%) listalle…

Evil Twin Bikini Beer
Kullankeltainen, hienoisen samea ja runsaasti vaahtoava olut. Aika raikas ilmestys… Tuoksu on kevyesti trooppisen hedelmäinen, melko terävän ja dominoivan sitruksisen kärjen omaava, myös havuista tuoreutta tarjoava. Hyvin kevyttä karamellia sekä saman voimakkuuksista, hiekkaista metallia.

Maussa greippistä purevuutta, mäntyistä otetta – rotevaa katkeroa sekä häviävän pientä hedelmäisyyttä. Maltaan makeus ei juuri tunnu ja oikeastaan runko onkin odotetun vähän esillä muutoinkin. Vähän hervoton, kuten tämän vahvuusluokan ”pommit” tuppaavat olemaan – yksioikoinen, runsas humalointi tukahduttaa tunnelmaa ja homma pääsee vähän tunkkaisen oloiseksi.

Tuomio: Kevyt, joskin runsaan pureva ja greipin sävyjä mieluusti tarjoileva sessiojuoma, jossa tasapaino jää aikalailla haaveeksi. Humalamehun ystäville toimiva välipala, odotetusti vähän ”miksi teit sen?”-fiiliksen herättävä olut, joka lajissaan kuitenkin toimii hyvin. Nää on näitä ja ehkä siksi tämä kutkutteleekin.

Pisteet: 30/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti