tiistai 13. tammikuuta 2015

CREW Republic X 1.1 Wet Hop

X-rated?


Münchenistä ponnistava CREW Republic on tuttu toimija Olutkellarinkin sivuilta ja tällä hetkellä uusia virtauksia seuraileva saksalaistoimija kokoaa kuumeisesti omaa panimoaan. Tähän saakkahan crewiläiset on käyty valmistamassa Hohenthanner Schlossbrauerein laitteistolla, mutta ilmeisesti toiminta on lyönyt leiville sen verran hyvin, että omaan tuotantolaitokseen on päätetty investoida – se on aina hieno homma kun homma toimii.

Tällä kertaa lasiin kaatui X-merkitty golden ale, X 1.1 Wet Hop. Ruksattuja oluita löytyy myös barley winen (X 2.0 & 2.1), sour alen (X 3.0) sekä witbierin (X 4.0) muodossa ja eräänlaisesta special editionista voitaneen näiden tapauksessa puhua. Panimo nimittäin kertoo, ettei X-sarjan oluisiin suotta ole koekeittoja lähdetty veistelemään, vaan reseptinurkkauksesta on suoraan siirrytty panohommiin. Lopputulos on kunkin oluen kohdalla ollut enemmän tai vähemmän arvoitus eikä varmuutta keiton uusimisesta koskaan ole.

X 1.1 on saanut alkunsa loppusyksystä ja mitä ilmeisimmin kyseessä on hieman ronskimmin humaloitu golden ale (40 IBU). Humalat on noudettu syksyn satoaikaan luottoviljelijän tiluksilta Hallertausta ja saksalaislajikkeiden sijaan kyytiin lähti amerikkalaisperäiset Cascade- ja Comet-lajikkeet. Vierasperäisiä lajeja Saksanmaalta siis… Maltaina Pilsener, Crystal ja Münchner.

CREW Republic X 1.1 Wet Hop
Vaalean keltainen, kuohkeasti valkoista vaahtoa muodostava, aika nätti olut. Tuoksu on aromaattinen, hienoisen makea ja miellyttävä. Sopiva sekoitus kypsää hedelmää, kevyttä mansikkaa, märkää ruohikkoa ja vienoa heinikkoa sekä hillittyä sitrusta. Mallas on suhteellisen neutraali, hienoisesti makeutta antavaa ja vaaleaa.

Maultaan tuoksun kaltainen, mukavasti kukkaista purevuutta tarjoavalla lisäyksellä. Myös ruohoinen ote yhtyy lopun katkeraan leikkiin ja tuo kaksikko valtaakin hyvin alaa muilta. Melko purevaa… Edelleen löytyy kevyesti kypsää hedelmäisyyttä, ripaus mansikkaista marjaisuutta sekä sitruksen vivahteita. Mallas on vaaleaa, hivenen viljaisaa mutta myös hennosti hunajaista makeutta tarjoavaa. Tuntumaltaan keskirunsas, ei siis kesäjuoman keveyksissä, mutta ehkä hyvä niin – humaloinnissa on hyvin potkua ja mielestäni tämä toimii oikein mukavasti.

Tuomio: Pureva, monipuolista humalakirjoa kukkein ja ruohoisin värein tarjoileva, vaalea saksalaisolut. Ei hassumpi golden ale lainkaan.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti