lauantai 31. tammikuuta 2015

Papabeersin valikoimaa: Pyynikin Käsityöläispanimo Papabeers Winter Ale

Brittiläinen strong ale tyylinen, vahva, vaaleahko talventaittaja. Valmistettu perinteisellä singleinfusion mäskäyksellä. Humaloitu käpyhumalalla.
Brittien strong alet ovat saarivaltakunnan maistuvinta antia ja mielestäni ne ovat oivia pareja pohjolan talvi-iltojen kavereiksi. Rakkaudella Hämeen syvyyksissä valmistettu, laatikoihin pakattu ja Tallinnaan myyntiä varten rahdattu piraattiolut on tehnyt kumppaneidensa kanssa pitkän matkan Keski-Suomeen, joten kovinkaan pitkäksi aikaa en sen suonut hyllyyn jäädä värjöttelemään. Jossain muistelen tämän oluen kohdalla mainitun, ettei pieni kypsyttelykään hassumpi idea olisi…

Pyynikin Käsityöläispanimo Papabeers Winter Ale
Pullonsuusta tuoksuteltuna jännän mansikkahilloinen tunnelma… Lasiin kaadettuna olut on varsin kaunis, tummahkon ruskea, valoa vasten punertava ilmestys. Mansikkahilloista marjaisuutta löytyy tuoksusta edelleen, mutta myös rusehtavaa, hieman imeltynyttä maltaisuuttakin on tarjolla. Vähän kuin mallasleipä pakastemansikoiden kera – mallas toki pääroolissa… Toki tummaa, kuivattua hedelmääkin on, mutta myös pakastemarjojen mukaan laitettua sokeriakin esiintyy. Makeuden lähteistä huolimatta ei mahdottoman äitelä – ehkä hieman tasapainottoman hilloimainen kuitenkin.

Maultaan jo selkeämpi, joskaan ei täysosuma kuitenkaan. Tummahkoa, limppuista maltaisuutta, rusinaista, kuivattua hedelmää sekä mansikkaista marjaisuutta – hieman myös mausteista potkua. Lopusta löytyy mukavaa katkeron purevuutta, jälkimaku hieman imelä, hitusen katkera ja mansikkahilloinen. Tuntumaltaan keskirunsas, ehkä hieman vajavaiseksi jäävä, hivenen imelyydellään tahmaava.

Tuomio: Ei täysin vakuuttava strong ale, joskin brittiteemaan suht hyvin osuukin. Itseäni häiritsee mansikkahilloon mielleyhtymän aiheuttava, hieman imelä marjaisuus… Pehmeyttä, mallasta ja lämpöä lisää, marjat hiiteen tai ainakin aisoihin… 

Kelvollinen strong ale brittityyliin, ei sen suurempia.

Pisteet: 30/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti