perjantai 23. tammikuuta 2015

CREW Republic Roundhouse Kick Imperial Stout


Hehee, CREW Republicin oluiden korkit ovat järjestään tyylikkäitä, mutta nyt taitaa olla vuorossa oluturani iskevin kuvitus – kirjaimellisesti. Jonkinmoinen potkunyrkkeilijä nimittäin on valikoitunut saksalaispanimon jyhkeän imperial stoutin keulakuvaksi… Teema viitannee oluen paahteista puolta halkovaan, kohtalaisen purevaan katkerolukemaan (71 IBU). Muun muassa paahto- ja suklaamaltaista rakennettua runkoa tahdittavat Tradition- ja Columbus-humalat. Vahvuutta tyylille sopivasti reilut yhdeksän prosenttia ja muutaman tapaamisen perusteella voin sanoa, että varsin mukava olut on kysymyksessä.
A quiet evening in front of the fireplace: Crackling wood, dancing flames – and then a kick straight to the face! Roundhouse Kick Imperial Stout! Brewed for those whose taste buds can never get enough! A real malt and hop bomb – black as night and explosive as dynamite!


CREW Republic Roundhouse Kick Imperial Stout
Sysimusta olut ruskealla, varsin kestoisalla vaahdolla varustettuna. Jyhkeää ja syvää…  Tuoksu on runsaan paahteinen, mokkaista suklaata henkivä ja syvää tummuutta tunnustava. Hennompina viitteinä lyötyy vaniljaa, savuista paahtuneisuutta sekä kypsää hedelmää ja nahkaa – ehkä myös pähkinää ja kandisokeria. Paljon tapahtuu…

Maussa etiketin ninjahahmo pääsee paremmin esiin ja pelkkää pehmeyden harmoniaa ei tarjolla enää olekaan. Kohtalaisen suoraviivainen, puumaisen greippinen, raaka humalointi halkoo makua alusta loppuun, luonnollisesti lopussa voimistuen nielua kutkuttavaan katkeruuteen. Tarjolla on edelleen runsaan mokkaista suklaisuutta, paahtunutta tunnelmaa ja vaniljaista vivahteikkuutta. Kuivaa pähkinää, nahkeutta ja ehkä hieman savustunutta, paahtunutta siirappisuutta. Tuntumaltaan hienoisen tahmaava, suhteellisen hidasliikkeinen. Alkoholi tuntuu hieman, muttei suuremmin häiritse.

Tuomio: Pätevä, oikeastaan melko paljon tarjoava imperial stout varsin kovalla potkulla – etiketti ei siis valehtele. Vastapainoa löytyy vastaavalla mitalla ja vaikka oluessa paljon tapahtuukin, on lopputulema suhteellisen hyvin tasapainossa. Jawohl!

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti