lauantai 17. tammikuuta 2015

Papabeersin valikoimaa: Pyynikin Käsityöläispanimo Papabeers Nisuolut


Papabeersin toinen erä on jo jokusen päivän ollut tilattavissa, mikä on mainio uutinen, sillä ensimmäisen paketin läpikäynti alkaa olla jo loppusuoralla. Tällä kertaa lasiin kaatui Nisuolut, joka nimensä mukaisesti tarjoilee maistajalleen vehnäisiä makuja – germaanisen pelikirjan pohjilta tottakai. Hefeä ei olekaan näin talven tultua suuremmin tehnyt mieli, mutta täytyy sanoa, että ”papalainen” maistuva vehnä herätti janon kertaheitolla…

Pyynikin Papabeers Nisuolut
Vaalean keltainen, kauniin samea ja kohtalaisen mukavasti vaahtoava vehnäolut. Tuoksu toimii ja tarjoaa matkan mieluisaan hefemaailmaan. Mausteinen hiivaisuus on tuttuun tapaan hienosti esillä ja vaalea vehnärunko tukee tunnelmaa mainiosti. Kevyttä makeutta, purukumia muttei juurikaan banaania. Puhdaslinjainen, jopa raikas ja kesään kutsuva.

Maultaan melko pureva, sitruksista happamuutta tarjoileva kokonaisuus. Mausteista hiivaa, vaaleaa vehnämallasta ja kevyttä hedelmäisyyttä. Rapea, mukavan hapan ja kesäinen vehnäolut runsaalla maulla varustettuna. Tuntumaltaan tasapainoinen, keskirunsas ja pirteä. Oikein hyvä!

Tuomio: Erittäinkin pätevä, perusvarma vehnäolut, jolla olisi enemmänkin käyttöä kesäaikaan. Puhtaita linjoja, runsasta makua sekä toimiva yhdistelmä pehmeyttä ja happamuutta.

Hyvä vehnäolut!

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti