maanantai 18. heinäkuuta 2016

Bock's Corner Pils 4,7%

Kesäpäivä parhaimmillaan
Paikallaan visusti pysyttelevän olutharrastajan onni on ympäri maita ja mantuja reippailevat kaverit ja taas oli tutuilla tuomisia rannikon suunnalta. Vaasalaispanimo Bock’sin oluita ei levikin laajentantumisesta huolimatta ole vielä Jyväskylässä vastaan tullut, ellei lasketa aivan vast’ikään tilaustuotteena keskustan Alkoon saapunutta IPAa. Senpä vuoksi on aina mukava saada tuliaisia uusien makujen muodossa.

Bock’s Corner Breweryn tuotevalikoimaa katsoessaan näkee konkreettisesti suomalaisen alkoholipolitiikan ”nerokkuuden”. Panimon perusvalikoimassa on useampia tuotteita kahtena eri versiona: nyt maistelussa oleva Pils on mahdutettu maitokauppavahvuuteen (4,7%), mutta sillä on myös viisiprosenttinen ”isoveli”. Räikeämpi tilanne on Dunkelin kohdalla, missä kahden eri vahvuisen oluen erotus on kirjaimellisesti rajoja hipova 0,2%:ia (4,7% vs. 4,9%). Tämä kaikki kikkailu vain siksi, ettei ”oikean” vahvuisia oluita saa myydä Alkon ja ravintoloiden ulkopuolella.

Panimon Pils vaikutti sopivalta kumppanilta sateen jäljiltä kirkastuneen kesäpäivän rientoihin. Taustalla tirisi kasslermötikkä sähkösavustimessa auringon helliessä terassin suojissa istuskelevaa nautiskelijaa. Mainiot puitteet vaativat mainion oluen ja Bock’sin rapeanlainen pils sopi siihen saumaan loistavasti.

Bock's Corner Pils 4,7%
Kullankeltainen, kauniisti vaahtoava ja hyvännäköinen pils. Tuoksu on hyvä, miellyttävän ruohoinen mutta hyvin myös vaaleaa, viljavaa maltaisuutta nostava. Tasapainoinen, sopivan runsas ja kesäinen.

Maultaan hyvä, keskirapea ja lopetukseltaan ruohoinen. Humalointi on mallasrintamaan nähden aavistuksen mietoa, mutta toimii silti selkeytensä ansiosta hyvin. Mallas on vaaleaa, aivan ohuelti vehnäleipää henkivää ja olkisen viljavaa. Mainio terassiolut savustelun rinnalle.

Tuomio: Perusvarma, laadukas ja maistuva pils. Vahvuuttaan runsaampi, tasapainoinen ja kesään sopiva.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti