keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Stone Brewing Arrogant Bastard Bourbon Barrel Aged

  • Tyyli: American Strong Ale
  • Alk.%: 8,1
  • Panimo: Stone Brewing, Escondido, Kalifornia, USA

Eurooppaa fyysisessäkin mielessä valloittamaan lähteneen, kulttimainetta nauttivan Stone Brewingin Arrogant Bastard saapui juuri Alkoonkin tilattavaksi, mutta nappasin ensin lasiini sen jokin hetki sitten Belgian kautta saapuneen, tynnyrikypsytetyn version. Bourbon Barrel Aged –vedos on Berliinin sijaan lähtöisin Kalifornian auringon alta, missä ylimielistä paskiaisalea kypsyy Kentucky bourbon tynnyreissä tasaises ympärivuotiseen levitykseen. 

Oma pulloni on lähtöisin juuri muuttoruljanssinsa valmiiksi saaneen Beergiumin valikoimista, mutta panimo kertoo oluella olevan virallista levikkiä parin Aasian maan ja Britteinsaarten lisäksi myös naapurimaahamme Ruotsiin. Suomalaisten onneksi on verkkokaupat. Tynnyröity epeli on muuten lähes prosenttiyksikön tuhdimpaa tavaraa kuin Berliinissä purkitettu perusversio (8,1% vs. 7,2%), mutta vahvuus näyttää vaihtelevan vähän erästä riippuen...
Are you Worthy of quaffing a beverage of this intensity, irreverence and quality craftsmanship? Not likely, but for those who “get it,” I know my time in this bourbon barrel has not been wasted. Cheers to you, enlightened imbiber. On second thought, cheers to me!
Stone Brewing Arrogant Bastard
Bourbon Barrel Aged
Punertavan ruskea, vaaleavaahtoinen olut on komiaa katseltavaa. Tuoksussa karamellista maltaisuutta kevyen paahtuneella reunuksella. Eleganttia, vaniljaista bourbonia, tummia, kypsänä kuivattuja hedelmiä sekä kevyttä tynnyrin puumaisuutta. Mmmm…

Maultaan olut on lämmin, tummanpuhuva ja syvä. Karamellinen, toffeinen maltaisuus on hivenen paahtunutta, soljuvaa ja saa seurakseen bourbonmaista, vaniljankatkuista tunnelmaa. Kypsää, kuivattua hedelmää, kevyttä mausteentuntua ja alkoholin lämpöä, joka hieman sivaltaa pehmeyden verhoa. Ei niin runsas kuin tuoksunsa, mutta on tunnelmallinen ja hidasta nautintoa tarjoileva olut alusta loppuun.

Tuomio: Lämmittävä, hidasliikkeinen ja nautinnollinen, selvästi tynnyriä esiintuova jenkkistrongi. Mainio.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti