perjantai 29. heinäkuuta 2016

Brekeriet Rhuboise

Brekeriet Rhuboise
  • Tyyli: Sour Ale
  • Alk.%: 6,0
  • Panimo: Brekeriet, Landskrona, Ruotsi
Ruotsin villein panimo lienee tosiaan nykyisin Landskronassa majaansa pitävä skånelaispanimo Brekeriet, joka muutaman oluen perusteella on kieltämättä varsin mielenkiintoinen tuttavuus. Villihiivoihin koko tuotantonsa perustava veljespanimo hyödyntää oluissaan mieluusti myös marjakunnan antimia ja nyt maisteluvuorossa onkin Brettanomyces-hiivakannoilla käytetty, pakastekuivatuilla vadelmilla sekä pilkotulla raparperilla maustettu Rhuboise.

Saisoniksi tämä tokko kääntyy ja Ratebeer näkyy tarjoavan ympäripyöreää ”hedelmäolut”-leimaa. Jonkinlainen marjasouri tämä vaikuttaisi olevan, joten Sour Alella mennään – toivottavasti ei liian pitkälle metsään kuitenkaan.

Brekeriet Rhuboise
Punertavan oranssinen, kaunisvaahtoinen ja samea olut. Tuoksu toimii. Se on kirpakan hapan, sormien väliin rusennettujen vadelmien kyllästämä ja raparperin varren kirpakkaa mehuisuutta nostava. Yleisesti ottaen punertavan hapan ja kirpeä, samalla virkeä ja raikaskin. Tai no, kyllähän tuossa sellaista tallidunkkistakin mukana on mutta miellyttävän eleganttina ja joukkoon sulautuvana elementtinä se esiintyy. Tuoksu enteilee hyvää.

Maku jatkaa tuoksun linjoilla, mutta saa raparperin vähän paremmin matkaansa. Aloitus on sekalaisen hapan, vähän omenainen, jopa raa'an greippinen. Raparperi löytyy kirjosta ensin, lopussa edukseen esiintyvä, vähän hillamaistakin marjaisuutta esittelevä vadelma vähän myöhemmin. 

Jälkiliuku on aika kitkerän karkea, hapan ja hajanaisen vadelmainen. Ei aivan nappiosuma siis, mutta onpahan haastetta ja vivahteikkuutta. Talliaromi on taasen tyylikkään suitsittua - ehehe - ja myös mausteista potkua tuntuu nousevan jonkin verran. Punertava kokonaisuus myös maun osalta, nyt vähän verigreippimäisemmässä hengessä kuitenkin.

Tuomio: Tasapainoisesta tuoksusta sekasortoiseen makuun tipahtava souri. Paljon hyvää, liian vähän tasapainoa. Jännä tuttavuus.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti