torstai 14. heinäkuuta 2016

Ayinger Jahrhundert

Jahrhundert...
  • Tyyli: Dortmunder / Helles
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: Brauerei Aying, Aying, Saksa
Ayingerin kirjoitusvirheherkkä Jahrhundert Bier palasi pienen tauon jälkeen Alkon valikoimiin. Olin omani tilannut hetkeä aiemmin suoraan Saksasta ja harvoinpa pitkäripaiseen tulee rahaa kannettua neljän euron lagereiden vuoksi kun kotiovelle saa lähes puoleen hintaan suoraankin.

Laatupanimon laatuhelles joka tapauksessa kyseessä, joten oli taas aika kaivella rehti tuoppi pöydän kulmaa koristamaan. Jahrhundertin taru alkaa vuodesta 1978, jolloin se valmistettiin ensi kertaa panimon 100-vuotisjuhlien kunniaksi. Puhdaslinjainen ja kaunis lager on valmistettu saksalaiseen tapaan puhtaasti ohramaltaisiin nojaten humaloinnin ollessa lajissa toimivien Tradition- ja Perle-lajikkeiden varassa. 


Ayinger Jahrhundert
Oljenkeltainen, kirkas ja kaunisvaahtoinen olut. Tuoksussa vaaleaa, hivenen makeaa ja viljavan vaaleaa maltaisuutta. Yrttinen, vehreän ruohoinen yleisilme täydentää toimivan ja tasapainoisen kokonaisuuden.

Maultaan tuoksun kaltainen. Vaalea maltaisuus on hivenen hunajaista, pääosin viljavaa. Ruohoinen, yrttisen vivahteinen humalointi on hyvin esillä ja puree mukavasti antaen mallaspuolen kuitenkin tehdä omaa, asiaan kuuluvaa työtään.

Tuomio: Puhdaslinjainen, kesään sopiva ja tasapainoinen helles.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti