keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Boulevard Brewing Single-Wide I.P.A.

Maistuva IPA
Kansascityläisen Boulevard Brewing Companyn Single Wide IPA pamahti Alkonkin valikoimiin joskus talven tietämillä ja näkyy olevan edelleenkin ihan hyvin edustettuna valikoimissa. Se on aiemmin tarjolla olleen, Smokestack Seriesiin kuuluvan Double Widen pikkuveli ja varsin maistuva sellainen. Reseptit toki poikkeavat keskenään hieman jo raaka-aineidenkin puolesta eli pelkkä ”alasskaalaus” ei kuitenkaan ole kyseessä. Tämä 5,7-prosenttinen IPA on humaloitu Zeus-, Bravo-, Cascade-, Centennial-, Simcoe- ja Citra-lajikkein katkeroiden asettuessa 46,3 EBUun Alkon mittausten mukaan (panimon ilmoittama lukema 57 IBU). Varsin hyvä IPA, kuten odottaa sopikin.

Boulevard Brewing Single-Wide I.P.A.
Kullankeltainen, hieman utuinen ja todella ronskisti vaahtoava olut. Jokunen tovi menee vaahdon hiipumista odotellessa, mutta mikäs kiire tässä hyvän oluen äärellä muka olisi.
Tuoksultaan trooppisen hedelmäinen, hieman karamellinen, vaaleansävyinen ja sopivan greippinen. Ei kovin raikas, enemmänkin jämäkkä ja mukavan runsaanoloinen.

Maultaan tuoksun tapainen. Trooppista hedelmäisyyttä lyötyy hyvin, samoin tunnelmaa napakasti leikkaavaa greippisyyttä. Hedelmien joukosta löytyy myös hieman mäntyistä otetta ja sitrushedelmäistä puristusta pyöristää hieman mandariininen kaiku. Loppurutistuksessa on myös kukanvartista tuoreutta ja villiyrttistä vihreyttä – jälkimaku on pääosin greippinen ja miellyttävän katkera. Rungoltaan olut on vaalea, kevyen karamellinen ja melko runsas. Suutuntumassakin on kevyttä soljuvuutta ja vähän paksuhko mielikuva kokonaisuudesta muutoinkin jää. Varsin hyvä IPA.

Tuomio: Tuhdinoloinen, trooppinen ja greippinen IPA pienellä kukan ja yrtin leikittelyllä varustettuna.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti