lauantai 1. lokakuuta 2016

Bock’s Weißbier (4.7 %)


Jees, Bocks’s tällä kertaa päivän aiheena. Lomahelteillä ovensa avannut Pien tarjoili loppukesän matkaajalle jokin aika sitten hyvän kattauksen uutta mutusteltavaa ja vaasalaispanimon kauppavahvuinen vehnäolut osui omaan ostoskoriini näppärästi. Vaikkei pukkipanimon makuja ole elokuun lopun SOPPia lukuunottamatta Jyväskylässä vielä vastaan tullut, on rannikolla liikuskeleva kaverini pitänyt minut hyvin panimon touhuista ja mauista ajan tasalla.

Puolilitrainen, vehnäolutmaisen keltaiseen etikettiin sonnustettu lasipullo on omaan silmään pätevän näköinen, jopa salonkikelpoinen ja varmaotteinen, perusmakuihin nojaava olutlinjakin kerää kiitosta allekirjoittaneelta. Tuttavuuden hieromiset ovat vähän harmillisesti jääneet vielä pääosin panimon kevyemmän tavaran varaan, mutta eipä siinä, hyvinhän sekin on toiminut. SOPPissa kuitenkin huomasi (ainakin Ruisoluen ja Eisbockin perusteella), että Vaasassa ollaan ravintolavahvuuksissa selvästi omalla mukavuusalueella. Ja miksei oltaisi, valtaosa oluttyyleistä kun pääsee oikeuksiinsa hieman maitokauppatavaraa vahvempana ja sitä myöten runsaampana. Nyt kuitenkin kesäisen ja perushyvän weißen pariin…

Bock’s Weißbier (4.7 %)
Tasaisen samea, jämäkän keltainen olut keskirunsaalla, tiiviillä vaahdolla. Tuoksu on jyhkeä, runsaan vehnäinen, mausteisen hiivainen ja yrttinen. Banaania saati muuta hedelmää esiintyy hyvin niukalti ja yleisilme on kuivahko.

Maultaan tuoksun linjoilla. Vehnää, mausteita ja melko purevaa yrttisyyttä, mutta myös korianterin viittaavaa leimallisuutta. Nyt matkassa on myös mietoa hedelmää lopusta löytyvän sitrusvivahteen lisänä. Ajan myötä myös vaalea banaanisuus pääsee paremmin esiin. Kokonaisuutena hieman kuivaan kääntyvä, mauiltaan aavistuksen mieto joskin sinällään monipuolinen.

Tuomio: Laadukas kauppahefe Vaasasta.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti