keskiviikko 8. elokuuta 2018

Hangaround & Nobody 40250

Hangaround & Nobody 40250
Hangaround & Nobody –kaksikon Lohikoski Ale eli kyseisen maailmankolkan postinumeroa tietoisuuteen tuova 40250 American Pale Ale saapui markkinoille heinäkuun puolivälin jälkeen. Lohjalaisen UG Breweryn luona valmistettu olut on kellaristille tuttu keväällä saadun protopullon myötä ja nyt olikin ilahduttavaa havaita kaupallisen keitoksen vieneen tason ihan hyvin toiminutta kotiversiotakin korkeammalle. Proton kohdalla mieltä kaihertanut rungon vaimea esiintulo on käännetty tällä kertaa eduksi ja sen kepeyttä hyödynnetty raikkautta esiintuovana, aromipuolta suosivana teemana. Oivallinen kumppani kesäiseen oleiluun siis.

40250:n saatavuutta voi kärkkyä kiertolaispanimon kotisivuilta ja oluttahan löytyy etenkin Jyvässeudulta ihan mukavalla laajuudella. Hinta taisi vihreän kortin megamarketissa jäädä parin karvan verran alle neljän euron, mutta en tarkemmin muista kuinka paljon. Vahvuutta oluelta löytyy tosiaan juuri tuon uuden kaupparajan sallima 5,5%, eikä sitä ehkä kepeämmäksi olisi kannattanut tehdäkään. Nyt toimii hyvin, eikä vähiten mukavasti valikoidun yrttikattauksen vuoksi: aromi- ja kuivahumalointia on tuotteen nimittäin siis harrastettu varsin sopivasti (muttei ”liikaa”) ja menosta vastaa humalainen kvintetti nimeltä Summit, Citra, Summer, Ekuanot ja Azacca. Ja siitäpä pääsemme sitten sujuvasti nautintoaiheisiin:

Kesäloma jäi muistoihin epätavallisen kehnojen keliensä vuoksi. Eihän tuommoisilla helteillä mitään voi saada aikaiseksi. Jokamaanantaisen futisvuoron kuivettua kasaan ei iltalenkkikään reilun kolmenkympin lämmöillä houkutellut, joten vetäisin uimahousut jalkaan ja pakkasin oluen reppuun. Luvassa oli omatoimista hengailua parhaassa seurassa – just hanging around with nobody. Mummomankeli parkkiin Päijänteen rantaan johtavan polun päähän ja leiri pystyyn veteen kurkottavan kallioliuskan päälle. Olut auki, katse ulapalle ja syventyminen mietteisiin…

Hangaround & Nobody 40250
Vaaleankeltainen, hivenen utuinen ja valkea vaahtoinen. Tuoksu on pehmeän hedelmäinen, vaalea, raikas ja sitruksinen. Hyvin toimiva.

Maku toistaa tuoksua. Se on kevyt, mutta riittoisa ja rauhalliseen kesäiltaan hienosti istuva. Alussa vaaleaa hedelmää, jonka jälkeen sopivassa suhteessa loppua kohden päätään nostavaa sitrusta. Lopetus on mukavan katkera, jopa odotettua napakampi. Hienosti toteutettu, kesäinen APA.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti