torstai 12. syyskuuta 2019

Schloss Eggenberg Hopfenkönig

Schloss Eggenberg Hopfenkönig

Mieli teki rehtiä ja laadukasta peruslageria, joten nappasin Alkosta mukaan suht äskettäin valikoimiin saapuneen humalakuninkaan, Hopfenkönigin. ”Jaa, kauppavahvuinen”, totesin kotona, mutta viisipinnaisena oikeastaan jo selvästi lajityypin luonnollisen vahvuuden piirissä. Omana pöljänä periaatteena vain yleensä ollut, ettei Alkosta viitsi kauppatavaraa kotiin kantaa, sillä monopolin soisi keskittyvän sille suodun erityisaseman mukaisten juomien ja erikoisuuksien vaalimiseen.

Hopfenkönig on tosiaan Samichlausistakin tunnetun itävaltalaispanimon vaalea lager, joka Pilsiksikin näkyy tyypitettävän. Eggenberg-panimohan löytyy myös Tsekin puolelta ja nopea googlaaja päätynee ensin ihastelemaan Grazissa sijaitsevan Eggenberg-parokkilinnan jylhää ulkomuotoa oluttakin valmistavan Schloss Eggenbergin sijaan.

Perinteikkään, edelleen perheomisteisen Schloss Eggenbergin Hopfenkönig on 5,1-prosenttinen, Saazilla humaloitu Pils, joka esittäytyy meille hyvin tasapainoisena ja suht napakkana lagerina. Humalan purenta ei tosin aivan tsekkiverrokkien tasolle tunnu yltävän ja ehkä tämä tulikin enempi Hellesinä alas makusteltua. Hyvillä mielin toki.


Schloss Eggenberg Hopfenkönig
Vaaleankeltainen, kirkas ja valkeavaahtoinen olut. Raikas tuoksu on vaalean maltainen, yrttinen ja ruohoinen. Kevyehkö, mutta erheetön ja toimiva.

Maku voimakkaampi, mukavan yrttinen ja ruohikkoinen. Mallaspuoli on mukana vaaleana ja viljavana, vähän kepoisenakin. Ei makeutta, muutoinkin puhdaspiirteinen mutta samalla jännityksetön. Laadukas, hyvällä purennalla varustettu lager. Sitähän tässä haettiinkin.

Pisteet: 31/50

2 kommenttia:

 1. Saksasta vai Itävallasta??
  Yann

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katoshan, oli arvioon pujahtanut väärä maa. Hyvä huomio, kiitos. Korjattu pois hämäämästä :)

   Poista