lauantai 15. kesäkuuta 2019

Mallaskosken Heller Bock

Mallaskosken Heller Bock
Kesä, mökki ja mökkiolut… Kauppoihin kevään myötä etsiytynyt Mallaskosken Heller Bock jäi odottamaan omaa mökkikauden avausta, joka koitti tänä vuonna harvinaisen myöhään. Vaalea, mukavasti humaloitu lagerolut lähti kuitenkin itseoikeutetusti matkaan, kun aika lopulta koitti, eikä alle kolmen euron purkkihintakaan kipeää tehnyt. Siinä sitä sitten lopulta istuttiin mökkisaunan terassilla todeten, notta ompas hemmetisti mäkäräisiä. Mistä lie sinne tulleet, kun ei niitä aiemmin ole ollut. Nyt on ja ihan riesaksi asti.

Mutta se olut. Nautintopaikka piti lopulta vaihtaa luonnon länsäololta suojatumpaan paikkaan ylämökin lasiterassille, mutta rehti, maltainen ja mukavan pureva olutuutuus täytti paikkansa myös siellä, edessä avautuvaa järvimaisemaa tuijotellen. Perlellä humaloitu, saksalaisiin esikuviin hyvin vertautuva olut ei hienouksia esittele, vaan tekee sen mitä laadukkaan lagerin pitääkin – suoraviivainen, silti suht runsasmakuinen ja mutkaton olut tulee olemaan tänä kesänä mallasjuoma paikallaan.
Mallaskosken tulkinta klassisesta kevyestä bock-lagerista. Runsaasti juotavuutta, ei temppuja eikä eksoottisia mausteita, ainoastaan olut, jota haluat maistaa toisenkin.
Mallaskosken Heller Bock
Pihkaisenkeltainen eli vähän ruskehtava ja oranssinen olut valkealla vaahdolla. Vahvasti maltaaseen nojaava tuoksu on keskitumman paahtoleipäinen, kevyttä hunajaakin antava, mutta myös kukkaisa ja yrttinen. Oikein varmanoloista menoa ilman epäröintiä.

Maku on tuoksua kärkevämpi mutta myös kokonaisuutenakin voimakkaampi. Paahtoleipää, kevyttä keksiä ja etenkin lopussa esiin tulevaa, hyvää puristusta tuovaa ruohoa sekä yrttiä. Toimivaa lageria sopivan voimakkaissa väreissä. Etenkin pitkän katkera ja kuivaan kääntyvä jälkimaku, joka antaa myös maltaalle tilaa, puhuttelee.

Pisteet: 36/50

2 kommenttia:

  1. Maitokauppojen parhaimmistoa, heittämällä. Meinasi mennä jo usko Mallaskoskeen parin omalle kohdalle osuneen hudin jälkeen, mutta tämä olut palautti uskoa. Loistava olut varsinkin kesäsesonkiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mallaskoski taitaa nämä perinteisemmät lagerjuomat hienosti. Esim. se Alkossa myytävä True Bock on aika mainio myös.

      Poista