keskiviikko 12. lokakuuta 2022

Hiisi Hölli

Hiisi Hölli

  • Tyyli: Hazy Pale Ale
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: HIISI, Jyväskylä, Suomi

Uusi hiisiläinen hellittelee mehukkaiden humalmehujen ystäviä, mutta Höllipeikosta löytyy myös purevampikin puoli: 52 IBUn vääntövoimalla varustettu peräkärry. Juicy Pale Aleksi etiketissä alatyylitetty olut esittelee paikallispanimon linjaan kuuluvasti taas uuden karvaturrikan, jolla näkyy olevan muita myyttisiä hahmoja hieman urbaanimpi ote maailmanmenoon. On lätsää, räppiraitaa ja spraykannua rekvisiittana nimittäin.

Oluella lienee jonkinlaista kosketuspintaa paikallisen tatuointitaiteen parissa toimivan 44 Tattoon kanssa ja se julkaistiinkin Hiisin täppärillä Mustetta ja märkää Mustetta ja märkää -tatuointikimaran merkeissä. Tyylikäs etiketti sopii hyvin panimon linjan jatkeeksi ja itse olut on sellaista ikeniin sulavaa, mutta sopivasti purevaa sorttia, jollaista nappaa matkaan hyvin mielellään. Toimivaa tavaraa. Ja Höllihän on myös gluteeniton.

Höllin tuvassa kallokuosi

juurakon alla vapaus väreillä,

leikkiä rytmeillä, musteella, maaleilla

veistellä alisen päreillä.

Hiisi Hölli

Samea, hedelmäisen keltainen olut nätillä vaahdolla. Tuoksussa sitrusta, karviaista, vaaleaa hedelmää. Kohtalaisen mehevää menoa.

Maku on hieno. Vaalean hedelmäinen, sitruksinen ja hieman karviaismarjainen maku toimii. Lopusta löytyy hieman greippisempääkin, hyvin purevaa napakkuutta. Peräkärryä siis löytyy, mikä antaa hyvän parin alun mehevämmälle tunnelmalle. Ja juotavuushan on just eikä melkein. Kyllähän tämmöinen hellii mieltä. Tai kuten meilläpäin on joskus tavattu sanoa: höllii!

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti