torstai 6. lokakuuta 2022

Kakolan Funi Dry Hopped Saison

Kakolan Funi Dry Hopped Saison

Pullollinen kuivahumaloitua saisonia lähti loppukesästä matkaan Kakolanmäeltä, joskaan ei oluen nimikkoliikkumisvälineen kyydillä. Turkulaisten kiskobussilla tuli näet köröteltyä jo menomatkalla, ennen KBC:n hienolle taproomille saapumista. Alas osattiin kävelläkin.

No kesä kääntyi syksyyn ja illat pimenivät. Hämärät tunnelmat kaipasivat iloa ja valoa, johon tällainen sesoon sopii mitä parahultaisimmin. Panimo kuvailee Funia (olutta siis) rustiikkiseksi, mausteiseksi ja hienostuneeksi fiilistelyolueksi, josta löytyy myös eleganssia. Siinä onkin oikeastaan hienosti kuvailtu koko oluttyylin kauneus, jonka allekirjoitan mielelläni. 

Kakolan Funi Dry Hopped Saison

Vaaleaa, sameaa ja valkeavaahtoista olutta Turusta. Tuoksussa vehnämaltaan päälle asettuvaa sitruksisuutta ja yrttisyyttä. Mukana on myös hyvä annos asiaankuuluvaa mausteisuutta.

Maku toimii. Vehnävä, kuivanlainen runko kannattelee aromaattista sitrustunnelmaa, josta löytyy myös kevyttä yrttisyyttä. Lopussa esiin nouseva mausteisuus kruunaa kokonaisuuden hienosti. Mainio Saison.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti