perjantai 28. lokakuuta 2022

1000 Lakes Koitere Amber Ale

1000 Lakes Koitere Amber Ale

Punakan maltaiset, tunnelmarikkaat alet ja lagerit ovat alkaneet iskemään iän myötä makuhermoon, joten tämä lähes vastarannalta löytyvän tislaamo-panimon uusin kauppatulokas otetaan Olutkellarissa maistoon ilolla. Koitere tarjoileekin hyvin syystunnelmaisia makuja, joista löytyy myös pientä modernimman hedelmäisyydenkin vivahteita. Ei liialti, mutta silti riittävästi.

Nimensä olut saa Ilomantsissa sijaitsevalta erämaajärveltä, Koitereelta. Antoisista kuhavesistään tunnettu järvi rajautuu pohjoisessa Patvinsuon kansallispuistoon, joten luontoarvot ovat varmastikin kohdillaan. Tätä Amarillolla ja Herculeella humaloitua, viskitynnyrilastujen kanssa kypsynyttä olutta kelpaisikin jossain vaara-alueen rauhassa ihmetellä, mutta tuntuu se toimivan näin Keski-Suomenkin pimeässä syysillassa.

1000 Lakes Koitere Amber Ale

Punakanruskea, valkeavaahtoinen olut. Tuoksussa mandariinivetoista hedelmäisyyttä, keksimäistä mallasta ja kevyttä toffeisuutta. Pehmeää menoa.

Maku on hyvä. Punakka mallasrunko nojaa hieman keksimäiseen ja toffeiseen maltaisuuteen humaloinnin tarjoillessa mandariinin kuorta, kevyttä hedelmäisyyttä ja havuisia tunnelmia. Hieman pihkaa ja sitrustakin kenties. Lopussa hieman katkeroa, jälkimaussa tasapäisesti maussa jo mainittuja osasia.

Tynnyrilastujen vaikutusta on suoraan hankala kuvailla. Suoria viskiaromeja oluesta ei vaikuttaisi löytyvän, vaan kääntyisin päätelmissäni taustan puumaisempiin tuntemuksiin ja loppupuolella mausteisuudeksi tulkitsemiini vivahteisiin. Yhtä kaikki, hyvin syksyinen ja tasapainoinen, miellyttävän makuinen kokonaisuus.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti