maanantai 3. lokakuuta 2022

Cool Head Juiciness Reborn

Cool Head Juiciness Reborn

Cool Headin konttori Viikissä on varsin uniikki olutkohde Suomessa.

  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 6,5
  • Panimo: Cool Head Brew, Helsinki, Suomi

Käväisin äskettäin pyörähtämässä päähesoissa ja kotimatkalle suunnatessani tajusin, että Cool Headin uusi pääkonttorihan on lähestulkoon poistumisreittini varrella. Näinpä koukkasin pikaisesti Viikin kautta, mistä hienoon Gardenian lasihäkkyrään jo jonkin aikaa sitten muuttanut panimo baareineen ja puoteineen löytyikin.

Cool Headin tavaraa ei olekaan hetkeen tullut maisteltua, vaikka sen IPA-tuotannosta olen aina pitänytkin. Panimon meno tosin tuntui jossain vaiheessa painottuvan aika jyrkästi sourimaailmaan, mikä ei itseäni yleisesti niinkään houkuttele. Nyt tarjolla oli kuitenkin useampikin itselleni uusi mielenkiintoinen nimike, jotka nappasin matkaan ihmeteltäväksi.

Astu sisälle trooppisiin tunnelmiin.

Ensimmäisenä lasiin kaatui kauppatarjonnasta tutun Juicinessin ryhdikkäämpi Juiciness Reborn -versio, jonka tekemäni pikastalkkauksen perusteella käsittäisin varsin uudeksi tulokkaaksi. 6,5-prosenttisessa IPAssa tehoaineina vaikuttaa Citra- ja Mosaic-humalat, jotka on ladottu kauran sekä vehnän pyöristämän Maris Otter- ja Golden Promise -mallaspedin päälle. Ilmeisesti kyseessä on melko suoraan tuplattu näkemys normi-Juicinessistä.

Tämäpä iski makuhermoon varsin iloisissa merkeissä ja toivoa sopiikin, että tuotteesta on tulossa enemmän tai vähemmän pysyvä lisä tarjontaan.

Cool Head Juiciness Reborn

Kypsän hedelmäinen, samea ja kaunisvaahtoinen olut. Tuoksu on rehevän mangoinen, sitruksinen ja kevyen herukkainen. Hyvin runsasta menoa.

Maku on vallan mainio. Kypsää, mehukasta mangoa ja aprikoosia, sitrusta ja hentoa greippiä. Taustalla myös herukanlehtisyyttä, lopussa kohtalaista katkeruutta. Rehevää ja mehevää menoa. Oikein hyvää.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti