keskiviikko 19. lokakuuta 2022

Kiiski Maininki Savuporter

Kiiski Maininki Savuporter
  • Tyyli: Baltic Porter
  • Alk%: 7,5
  • Panimo: Panimo Kiiski, Mäntsälä, Suomi

Yksinumeroisia, silti kaupparajaa runsaampia paahde-elämyksiä on nykyisin yllättävän vähän tarjolla tai sitten olen vain huono etsimään. Alkossa painotus tuntuu kallistuvan imperialististen mittayksikköjen puolelle ja kauppakamasta ei useinkaan löydy riittävän painokasta taustoitusta hienoille paahteen makuleikittelyille. Tämä mäntsäläläisten maanmainio balttiportteri tulikin haettua suoraan panimolähteeltä ja näin maistokokemusta rikkaampana voinkin todeta, että useampi pullo olisi pitänyt ostaa.

Maininki Savuporter ei nimestään huolimatta mässäile savuisuudellaan, vaan ripottelee tuota aina niin miellyttävää vivahdettaan pitkin makukimaraa peittelemättä suotta muita makuja alleen. Olut on loppuunsa yllättävänkin vähäsavuinen ja painottuu runsaammin paahteen sävyihin, tummaan maltaisuuteen ja niitä savun ohella tukeviin nyansseihin. Erinomaisen tunnelmarikas ja tyylikäs kokonaisuus.

Kiiski Maininki Savuporter

Tummanpuhuva olut beigellä vaahdolla. Tuoksu on paahtuneen maltainen, imeltyneen limppuinen ja hieman tumman suklainen. Savuisuus on pehmeää ja miedohkoa. Tyylikästä.

Maku on oivallinen. Pehmeä, runsas ja puhutteleva. Paahtuneen maltainen makumaailma kätkee sisäänsä tummaa, imeltynyttä limppuisuutta, tummaa suklaisuutta sekä hentoa lakritsia. Savuisuus tulee esiin jälkimaussa pehmeänä, hiljalleen alaa vastaavana verhona. Suussa sopivasti soljuva, erinomainen ja elegantti paahdenautinto sopuisalla savuisuudella kruunattuna. Nyt on hyvä! 

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti