maanantai 17. lokakuuta 2022

Olvi Daring Daughter India Pale Lager

Olvi Daring Daughter India Pale Lager

  • Tyyli: India Pale Lager
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: Olvi, Iisalmi, Suomi

Olvin syysuutuuksista löytyi jatko-osa Silja Hylkisen mestaroimalle Daring Daughter -olutsarjalle, jossa seikkaillaan tällä kertaa India Pale Lagereiden maailmassa. Vaikuttavina aineina keitoksessa toimii jenkkipari Mosaic+Citra, joiden antia täydentää aussilajike Eclipse.

Olvi kyselee tiedotteessaan, olisiko India Pale Lagerista jopa uudeksi IPAksi, mitä itse en ainakaan kovin todennäköisenä skenaariona pidä, vaikka tyylilajista olen enenevissä määrin alkanut pitämäänkin. Siltikin valitsen useammin ”perus-Pilssin” näiden modernimmin ryyditettyjen esitysten sijaan.

Entä Daring Daughterin anti tyylille sitten? Hyvinhän tämä toimii ja on omiaan laventamaan Olvin tasapainoisten, hyvänmakuisten ”erikoisoluiden” tarjontaa. On se loppuunsa isossa kuvassa makuuni ehkä vähän turhan kliininen suoritus, mutta toisaalta takuulla sellainen tuote, josta tietää varmaksi mitä tulee lasiinsa valinnan myötä saamaan. Ei tästä ehkä omaa vakio-ostosta siis tule, mutta laitetaan korvan taa varmoja vaihtoehtoja kaipaaviin tilanteisiin. 

Olvi Daring Daughter India Pale Lager

Kevyen utuava, vaaleankeltainen olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on sitrusvetoinen, herukanlehtinen sekä hieman havuinen.

Maku on varsin hyvä. Se on raikas, sitrushedelmäinen, hieman havuinen ja taustaltaan herukanlehtinen. Napakka loppuliuku, mukavan sitruksinen jälkimaku. Ehkä hieman kliininen, mutta toisaalta raikkaanlainen. Ei hassumpi, mutta tuskin tulee tavaksi.

Pisteet: 32/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti