maanantai 10. lokakuuta 2022

Vierzehnheiligen Nothelfer Trunk Dunkel Export

Vierzehnheiligen Nothelfer Trunk Dunkel Export

  • Tyyli: Dunkel
  • Alk.%: 5,1
  • Panimo: Brauerei Trunk, Bad Staffelstein, Saksa

Trunkkidunkkelia esiin muistojen arkistoista. Syksyn tullen punakammat, ruskeita sävyjä saavat germaanioluet alkavat taas kiehtomaan aivan erilaisella intensiteetillä ja katseet kääntyvät taas verkkokauppojen suuntaan.

Bambergin panimokaupungin pohjoispuolella sijaitsevan Bad Staffelsteinin rauhallisilla laitamilla toimiva panimo lainaa etiketissään naapurissa nököttävän Neljäntoista pyhän avustajan -basilikan silhuettia ja onpa pyhätön nimi päätynyt myös osaksi panimon olutbrändin nimeä. 1700-luvulla rakennetun Vierzehnheiligen barokki-rokokoo -basilikan ilme onkin kieltämättä aika puhutteleva ja varmasti näyttävä näky hiljaisen maalaistien varressa toimivan biergartenin rauhassa ihmeteltynä.

Panimon nimi on tosiaan Brauerei Trunk ja sen vetovastuussa heiluu panimomestari Andrew Trunk. Olutsarja on kai viralliselta nimeltään Northerlter, joskin myös tuo Vierzehnheiligen painetaan etikettiin melko näkyvällä tapaa. Tarjonta nojaa perisaksalaisiin tyyleihin ja tämän Dunkkelin voisi esitystapansa perusteella olettaa olevan jonkinlainen lippulaivatuote ja eittämättä varsin hyvä sellainen se kyllä olisikin.

Vierzehnheiligen Nothelfer Trunk Dunkel Export

Hieman punertava, tummahkonruskea olut nätillä vaahdolla. Tuoksu on tumman, aika leipäisen ja imeltyneen maltainen, runsaanlainen ja tunnelmarikas.

Maku on oivallinen, tuoksunmuotoinen. Tummanpuhuva maltaisuus on tosiaan varsin limppuista, imeltynyttä ja kevyen paahtunutta. Melko runsasmakuinen, joskin myös hieman pirteän hiilihappoinenkin olut kevyellä yrttisellä purevuudella. Oivallinen ja viileisiin, tumman maltaisiin vuodenaikoihin hienosti tunnelmaa tuova kokonaisuus.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti