torstai 21. maaliskuuta 2013

Stone Levitation Ale


Jälleen näkemisen iloa! Löysin tätä Stonen amber alea jokin aika sitten Palokan Citymarketin oluthyllystä (nykyään voisi jo puhtaalla omalla tunnolla puhua ihan olutosastosta) ja olen tehnyt näköhavainnon myös K-Supermarket Länsiväylässä reilu viikko sitten. Edellisen kerran tähän olen törmännyt reilu vuosi takaperin, jolloin tykästyin tähän maitokauppavahvuiseen pirulaiseen kolmenkymmenenkuuden (36/50) pisteen arvoisesti. 

Palkittu paholainen.
It's been said that "Gravity Sucks." – lukee panimon nettisivuilla. Lyhyesti, hieman oikoen tiivistettynä oluen nimessä ja ominaisuuksissa on kyse kapinoinnista mauttomia, kustannustehokkaita ja tylsiä massa-tuotettuja oluita vastaan. Levitation Alen tarkoitus on osoittaa, että myös kevyessä (4,4%) oluessa voi olla makua ja luonnetta. Olut on siis tyylitään amber ale ja on ollut tuotannossa jo vuodesta 2002 lähtien. Katkeroita oluessa on 45 IBUa, eli siellä amber alejen katkeruustaulukon yläpäässä keikutaan. Syypäinä tähän ovat valmistuksessa käytetyt Columbus-, Crystal- ja Amarillo-humalat.

Stone Levitation Ale

Kirkas, kuparin oranssi olut, vaahtoa nousee keskirunsaasti. Avattaessa olut tosin on hilkulla karata pullosta omia aikojaan. Tuoksussa kevyen karamellista mallasta, hieman kukkaista tunkkaisuutta ja greippisen havuista katkeroa. Aavistus pähkinää ja yrttisyyttä. Maultaan tämä on hyvin suoraviivainen ja yksipuolinen; greippinen, hieman männyn pihkainen humalointi on aivan omissa sfääreissään eikä esimerkiksi hennon makea mallasrunko juurikaan pääse esille. Katkerot vain voimistuvat kohti pitkää ja kestävää loppumakua - suorastaan suuta kuivattava tunnelma. Pikkuhiljaa myös makeutta on tunnisettavissa, mutta kyllä se melkoisen jyrän alle jää. Suutuntuma jää valitettavan ohueksi, eikä humalointi saa tarvittavaa tukea siitä. Hieno humalapommi, joka on mielestäni varsin onnistunut tuotos näin alhaisen alkoholiprosentin oluelle. Ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista oluista maitokauppojemme hyllyillä.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti