- Tyyli: Dunkler Bock
- Alk.%: 7,6
- Panimo: Rousal Brygghus, Rosala, Suomi
Perjantaina tuli pitkästä aikaa lounaan sijasta syötyä
aikainen illallinen Old Brick’s Innissä. Syitä oli useita, mutta eniten
vaakakupissa painoivat kaksi kulinaristista seikkaa: ruokalistalta löytyvä
porsaan poski ja olutkaapin Rousal Bock. Ensimmäisestä on muodostunut yksi
suosikkilihoistani, joka on valitettavan harvinainen herkku lautasellani. Jälkimmäinen
taas on yksi tämän hetken ja koko kevään mielenkiintoisimmista
pienpanimotuotteista, yhdessä panimon muun tuotannon kanssa. Salamyhkäiseksikin
luonnehdittavan uutuuspanimon oluista kun ei suuremmin informaatiota ole
saatavilla, eikä yrityksellä Facebook-sivua kummempia kotisivuja löydy -
tyhjyyttään kumisee vielä Bockin arvostelusivu Olutoppaassakin - ennen tätä siis.
Tyylikkään pelkistetty etiketti (kuvakaappaus: mikawist.wix.com) |
Panimon Pilssiä olen jo ehtinyt testaamaan ja jopa hieman
yllättäen se paljastui todella laadukkaaksi sekä oman suun mukaiseksi,
tasapainoiseksi pilsneriksi. Bockin ja Pilsin lisäksi panimon tuotevalikoimasta
löytyy vielä Ale, mutta tuon jakelusta ja levikistä minulla ei kummempaa tietoa
ole. Pilssiä on saatavilla hyvin varustetuista ruokakaupoista (Jyväskylässä
ainakin Länsiväylässä ja Palokan Cittarissa), Bock taas löytyy Pikkulinnun
jakelusta ja on satunnaisesti saatavilla olutravintoloista. Myös Alkon Arkadian
valikoimiin tuote on tulossa – väärällä nimellä ja ravintoloita kovemmalla
hinnalla toki. Pils-arvion yhteydessä kerroinkin jo tietoni panimoa koskien,
eikä tuohon tarinaan oikein ole tullut lisättävää. Idyllisellä paikalla, hieman
vaikeiden yhteyksien takana sijaitseva Rosala kuuluu omiin
kesälomasuunnitelmiin yhdessä Bengtskärin kanssa, mutta tuonkin toteuttaminen
saattaa olla vähän pidemmissä kantimissa.
Amatöörimaisen virheen vuoksi Bockistakaan ei ole sen
suurempaa taustatietoa kerrottavana, sillä en tajunnut pyytää pulloa pöytään
katseltavaksi. Oli muuten Brick’sin olutkaapin viimeinen pullo, joten
lähtiessäkään en onnistunut tuota saamaan hypisteltäväksi. Rosalan Panimon etiketit
ovat Mika Wistin käsialaa, jonka kynästä on lähtöisin mm. Olvin ja Saimaan
Juomatehtaan pakkausten ja internetsivujen visuaalinen ilme.
Harmahtavan tumma ruskea olut suht ohuella ja tiiviillä
vaahdolla. Maultaan kevyesti paahtunut, tumman maltainen hienoisella,
karamellisella makeudella varustettuna. Jonkin verran myös kypsän banaanista
hedelmäisyyttä, mutta katajanmarjainen happamuus on suht vahvana läsnä koko
ajan. Myös kuivahkoa pataruokamausteisuutta ja tietynlaista rehtiä
maanläheisyyttä. Jälkimaussa myös hienoista katkeron puraisua, joka tosin
peittyy hieman vallitsevan happamuuden alle. Onneksi myös makeus sinnittelee
loppuun saakka, samoin mainittua mausteisuutta on paikalla.
Tuntumaltaan keskitäyteläinen, aavistuksen turhan hiilihappoinen, vaikkei häiritsevästi. Alkoholi vähintäänkin lämmittää läpi maun, ollen paikoin jopa häiritsevästi esillä. Ihan makoisa olut, jossa makuja on hyvin, mutta yleiskattaukseltaan suht ohuelti.
Melko vahvasti erottuva happamuus sen sijaan jää hieman mietityttämään. Periaatteessa siitä ei suurempaa haittaa ole, mutta uskoisin oluen maistuvan huomattavasti paremmin, mikäli se olisi vähäisempää tai kokonaan poissa. Mielenkiintoinen bock, joka jättää hieman ristiriitaisia tuntemuksia, vaikka ihan hyvin maittoikin. Pidin panimon Pilssiä onnistuneempana ja tasapainoisempana tuotteena.
Tuntumaltaan keskitäyteläinen, aavistuksen turhan hiilihappoinen, vaikkei häiritsevästi. Alkoholi vähintäänkin lämmittää läpi maun, ollen paikoin jopa häiritsevästi esillä. Ihan makoisa olut, jossa makuja on hyvin, mutta yleiskattaukseltaan suht ohuelti.
Melko vahvasti erottuva happamuus sen sijaan jää hieman mietityttämään. Periaatteessa siitä ei suurempaa haittaa ole, mutta uskoisin oluen maistuvan huomattavasti paremmin, mikäli se olisi vähäisempää tai kokonaan poissa. Mielenkiintoinen bock, joka jättää hieman ristiriitaisia tuntemuksia, vaikka ihan hyvin maittoikin. Pidin panimon Pilssiä onnistuneempana ja tasapainoisempana tuotteena.
Porsaan posken kanssa erittäinkin toimiva yhdistelmä ja
voisinkin kuvitella ko. Bockin olevan parhaimmillaan ruokajuomana lihan
seurana. Hyvin pelasivat yhteen. Kiitokset keittiöön ja panimolle.
Pisteet: 32/50
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti