maanantai 13. toukokuuta 2013

Rousal BockPerjantaina tuli pitkästä aikaa lounaan sijasta syötyä aikainen illallinen Old Brick’s Innissä. Syitä oli useita, mutta eniten vaakakupissa painoivat kaksi kulinaristista seikkaa: ruokalistalta löytyvä porsaan poski ja olutkaapin Rousal Bock. Ensimmäisestä on muodostunut yksi suosikkilihoistani, joka on valitettavan harvinainen herkku lautasellani. Jälkimmäinen taas on yksi tämän hetken ja koko kevään mielenkiintoisimmista pienpanimotuotteista, yhdessä panimon muun tuotannon kanssa. Salamyhkäiseksikin luonnehdittavan uutuuspanimon oluista kun ei suuremmin informaatiota ole saatavilla, eikä yrityksellä Facebook-sivua kummempia kotisivuja löydy - tyhjyyttään kumisee vielä Bockin arvostelusivu Olutoppaassakin - ennen tätä siis.

Tyylikkään pelkistetty etiketti
(kuvakaappaus: mikawist.wix.com)

Panimon Pilssiä olen jo ehtinyt testaamaan ja jopa hieman yllättäen se paljastui todella laadukkaaksi sekä oman suun mukaiseksi, tasapainoiseksi pilsneriksi. Bockin ja Pilsin lisäksi panimon tuotevalikoimasta löytyy vielä Ale, mutta tuon jakelusta ja levikistä minulla ei kummempaa tietoa ole. Pilssiä on saatavilla hyvin varustetuista ruokakaupoista (Jyväskylässä ainakin Länsiväylässä ja Palokan Cittarissa), Bock taas löytyy Pikkulinnun jakelusta ja on satunnaisesti saatavilla olutravintoloista. Myös Alkon Arkadian valikoimiin tuote on tulossa – väärällä nimellä ja ravintoloita kovemmalla hinnalla toki. Pils-arvion yhteydessä kerroinkin jo tietoni panimoa koskien, eikä tuohon tarinaan oikein ole tullut lisättävää. Idyllisellä paikalla, hieman vaikeiden yhteyksien takana sijaitseva Rosala kuuluu omiin kesälomasuunnitelmiin yhdessä Bengtskärin kanssa, mutta tuonkin toteuttaminen saattaa olla vähän pidemmissä kantimissa.

Amatöörimaisen virheen vuoksi Bockistakaan ei ole sen suurempaa taustatietoa kerrottavana, sillä en tajunnut pyytää pulloa pöytään katseltavaksi. Oli muuten Brick’sin olutkaapin viimeinen pullo, joten lähtiessäkään en onnistunut tuota saamaan hypisteltäväksi. Rosalan Panimon etiketit ovat Mika Wistin käsialaa, jonka kynästä on lähtöisin mm. Olvin ja Saimaan Juomatehtaan pakkausten ja internetsivujen visuaalinen ilme.

Rousal Bock
Harmahtavan tumma ruskea olut suht ohuella ja tiiviillä vaahdolla. Maultaan kevyesti paahtunut, tumman maltainen hienoisella, karamellisella makeudella varustettuna. Jonkin verran myös kypsän banaanista hedelmäisyyttä, mutta katajanmarjainen happamuus on suht vahvana läsnä koko ajan. Myös kuivahkoa pataruokamausteisuutta ja tietynlaista rehtiä maanläheisyyttä. Jälkimaussa myös hienoista katkeron puraisua, joka tosin peittyy hieman vallitsevan happamuuden alle. Onneksi myös makeus sinnittelee loppuun saakka, samoin mainittua mausteisuutta on paikalla.

Tuntumaltaan keskitäyteläinen, aavistuksen turhan hiilihappoinen, vaikkei häiritsevästi. Alkoholi vähintäänkin lämmittää läpi maun, ollen paikoin jopa häiritsevästi esillä. Ihan makoisa olut, jossa makuja on hyvin, mutta yleiskattaukseltaan suht ohuelti.

Melko vahvasti erottuva happamuus sen sijaan jää hieman mietityttämään. Periaatteessa siitä ei suurempaa haittaa ole, mutta uskoisin oluen maistuvan huomattavasti paremmin, mikäli se olisi vähäisempää tai kokonaan poissa. Mielenkiintoinen bock, joka jättää hieman ristiriitaisia tuntemuksia, vaikka ihan hyvin maittoikin. Pidin panimon Pilssiä onnistuneempana ja tasapainoisempana tuotteena.

Porsaan posken kanssa erittäinkin toimiva yhdistelmä ja voisinkin kuvitella ko. Bockin olevan parhaimmillaan ruokajuomana lihan seurana. Hyvin pelasivat yhteen. Kiitokset keittiöön ja panimolle.

Pisteet: 32/50
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti