tiistai 8. huhtikuuta 2014

Chilisuklaaportteri Briteistä: Magic Rock Chipotle Punchline

  • Tyyli: Porter
  • Alk.%: 5,4
  • Panimo: Magic Rock, Huddersfield, Englanti
Tutun levoten hanalätkä...

Magic Rock omaa vain pari vuotisen historian, mutta ilmeisen kysytty panimo siitä on lyhyen ajan sisällä ehtinyt muodostumaan. Brittipanimoiden uutta sukupolvea edustava huddersfieldiläinen tulikin jo nimenä tutuksi Rapture Red Hop Alensa voimin, mutta nyt lasista löytyy jotain todella polttelevaa – kirjaimellisesti. Punchline on tyyliltään porter eikä sen voimakkuuskaan pääse päätä huimaamaan reilun viiden tilavuusprosenttinsa voimin. Koukkuna onkin keitoksen mausteet, joista toinen eli suklaa onkin jo varsin tavanomainen lisä paahteisten nautintojen maailmassa. Potkua olut saakin savukuivatuista chileistä eli chipotleista, joita näin makuennakkona tuntuu sopasta löytyvän melko reilullakin kädellä. Magic Rock Chipotle Punchline Porter – kuten monissa lähteissä nimeksi venytetään – pääsi testiin olutravintola Harry’sin hanasta jokunen viikko sitten…

Magic Rock Chipotle Punchline
Mustan puhuva, vähävaahtoinen porter. Tuoksultaan varsin jämäkkä, tumman paahteinen suklaan sävyttämällä syvyydellä. Aavistus nahkean turpeisuuden tuntua, ehkä ripaus savuisen lakritsinkin kaikua. Jos en tietäisi chilin käytöstä, en sitä huomaisi, mutta nyt voi hyvillä mielin todeta ilmassa leijuvan tietynlaista, polttavan kuivaa otetta.

Maussa chipotle sitten potkiikin ja näin tottumattoman suuhun nipistys on melko kokonaisvaltainen ja aidosti nielua myöten polttava. Varsinaista chilin makua ei kuitenkaan löydy, vaan kyse on pikemminkin vahvasta tuntemuksesta - no on siinä mukana oranssinpunaista chilinkuortakin. Muitakin makuja kuitenkin löytyy, mikä on hyvä asia. Kahvipapujen paahteinen maltaisuus on tumman ruskeaa, syvää ja runsasta - siitä löytyy rehdin suklaan otetta ja loppua kohden se saa myös tuoksun kaltaista turpeista tunnelmallisuutta joukkoonsa. Kaivelemalla voi kaivaa ohutta lakritsia, hentoa savun tuprausta sekä salmiakkista suolaisuutta, mutta viimeistään puolivälin jälkeen chipotle pyyhkii ne pois jättäen jäljelle alati kapenevan kahvisen paahteen. Suutuntuma hieman yli keskitäyteläisen, melko sopuisa sillä chilin voima varmasti hupenisi tuntuman paksuuden kasvaessa.

Tuomio: Runsaan poltteleva, silti varsin monipuolinen ja mieluisa olut, joka tarjoaa kahvipapuista paahteisuutta hyvällä suklaan vivahteella. Kieltä polttavan kuumuuden alta löytyy siis elämää ja vieläpä hyvää sellaista - purevan polttava olut olematta puhdas chiliolut. Suosittelen vakavasti kokeilemaan!

Pisteet: 38/50
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti