torstai 24. huhtikuuta 2014

Pyynikin Käsityöläispanimo Pääsiäisolut


Pääsiäisylläri löytyi tällä kertaa Tampereelta, sillä Pyynikin Käsityöläispanimo oli juhlan kunniaksi innovoinut melko mielenkiintoiselta kuulostavan yhdistelmän. Olut tyyliltään stout, mutta se on maustettu aniksella sekä itselleni ainutlaatuisena tapauksena mintulla. Minttusuklaahan ainakin toimii hyvin, mutta kuinka tuo yrtti sitten istuu paahteiseen olueen ja vieläpä voimakkaan aniksen seuraksi? Yleisesti tykkään juoda stouttini maitokaupparajaa jykevämpänä, mutta tästä huolimatta ruokaostoksilla yksi tällainen eksyi koriini. Toimiihan panimon porterkaksikko omasta mielestäni loistavasti…

Pyynikin Käsityöläispanimo Pääsiäisolut
Tumman ruskea, mustuuttakin lähentelevä olut melko niukalla vaahdolla. Tuoksu on varsin toimiva, kohtalaisen paahteinen ja tietyllä tapaa maanläheisen turpeinen. Hieman nahkea, ei juurikaan merkkejä käytetyistä yrteistä. Myös maussa on melko vahva paahteisen maltaan edustus, ehkä aavistus savun katkua lopussa, yleisemmin turvemaista tukevuutta. Loppupuoliskolla alkavat ilmeisetsi myös yrtit nousemaan esiin, sillä paahteen keskeltä kajastaa loppuunsa melko voimakastakin raikkautta – kuin Myntholia tai vastaavaa ikään. Sinällään jännä, toisaalta toimiva yhdistelmä, joskaan ei suuremmin hekumaa herättävä kuitenkaan. Suoranaista pääsiäisyhteyttä ei oikeastaan ole, mikä toki on ihan positiivinen asia. Suutuntuma yllättävän hyvä maitokauppaan tehdyksi stoutiksi, joskin jää toivotusta juuri vahvuutensa vuoksi.

Tuomio: Paahteinen, niiltä osin hyvinkin toimiva joskin kevyt kokonaisuus, joka saa uutta ilmettä Myntholmaisesti toimivasta yrttiparista. Kombo toimii, joskaan sille ei suuremmin kysyntää liene olemassa. Ei hassumpi, joskaan ei suuremmin intoiluakaan herätä. Kärsii selkeästi myös maamme lainsäädännöstä – aidon tuhtina toimisi varmasti paremmin. 

Pisteet: 31/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti