- Tyyli: Saison
- Alk.%. 5,7
- Panimo: Malmgårdin Panimo, Malmgård, Suomi
Saisonia Brick'sin hanasta |
Malmgårdin Proto-sarjan viides olut lähti maailmalle jo
kesäkuun puolella. Jo viime vuonna toivomaani saisonia on toimitettu
kahdenkymmenenviiden suomalaisravintolan hanojen lisäksi myös Ruotsiin (14
kaupunkia) sekä Tallinnaan ja Tarttoonkin. Malmgård siis jatkaa levikkinsä
laajentamista, josta ehdin jo neljännen Proton yhteydessä mainitsemaankin. Oluen
mallasohra ja speltti ovat peräisin maalaiskartanon omilta tiluksilta mikä jo
itsessään on erittäin kannatettavaa toimintaa. Humalointi ei muutaman aiemman
spesiaalierän tavoin ole kovinkaan suuressa roolissa, vaan mausteisempi
makukirjo saa itseoikeutetusti enemmän jalan sijaa. Olutta on terästetty vielä
korianterin siemenin ja hiivana toimii luonnollisesti perinteinen saison-hiiva. Keväällä kerrotun perusteella ainakin yksi Proto olisi vielä tuloillaan ja lieneekin oletettavaa, että se vielä ennen syksyä hanoihin saapuu... Katsotaan kuinka tästä eteenpäin on tarkoitus toimia, mieluustihan näitä testiin kyllä ottaa.
Malmgård Proto #5 |
Vaalea, oljenkeltainen ja melko kirkas olut hyvällä, joskin
nopeasti laskevalla vaahdolla. Tuoksu on vaalean maltainen, varsin
mausteyrittisen tahdittama ja hieman omenaista happamuutta sisältävä. Neilikkaa,
korianteria ja valkopippurista mausteisuutta - sopivasti brettaista
hiivaisuutta.
Maultaan saison jättää suuhun melko kuivan tunnun. Vaalea,
melko vieno mallasrunko pohjaa runsaan mausteisen kokonaisuuden, jonka
loppupuolelta löytyy melko terävää, tuoreen yrttistä purentaakin.
Korianterinen, valkopippurin kuivakka ja belgihiivainen yleistunnelma saa
seurakseen myös hienoa, raa'an hedelmäistä happamuutta. Jälkimaku on pitkä,
varsin katkera sekä vienon mausteinen.
Tuomio: Malmgårdin Saison ei nouse aivan siihen hekumaan
mitä odottaman piti, joskin pätevää tekemistä sekin esittelee. Mausteinen,
sopuisan hapan ja lopussa kutkuttavan kirpakka - loppuviimein varsin kuiva sesooon, joka sopii kesään melko hyvin...
Pisteet: 34/50
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti